Триває навчання в Академії освітнього лідерства. Нещодавно Академія гостинно відчинила свої двері, запрошуючи керівників закладів дошкільної освіти на ІІІ курс навчання.
Цей пізнавальний, корисний і цікавий освітянський проєкт ініційований Департаментом освіти та науки міської ради. Він передбачає постійне та системне навчання керівників закладів освіти та демонструє, що жага до знань, прагнення розвиватися та вдосконалюватися не згасають навіть перед обличчям найжорстокіших викликів.

Навчання в Академії – це не просто лекції та семінари. Це справжня подорож у світ нових знань, інноваційних методів та передового досвіду. Програма курсу розроблена з урахуванням сучасних реалій та актуальних потреб керівників ЗДО.
Перший день навчання був насичений цікавими та корисними темами. Оксана Мельник, професорка кафедри економіки та підприємництва Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, доктор економічних наук, поділилася з учасниками досвідом використання неформальних методів у формальній освіті та формування конкурентоспроможного закладу дошкільної освіти. Лілія Онофрійчук, доцент кафедри дошкільної педагогіки, психології та фахових методик Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, кандидат педагогічних наук, акцентувала увагу на цифровій грамотності керівника ЗДО як вимозі часу. А Тетяна Матвійчук, дитячий та підлітковий психолог-психотерапевт, кандидат психологічних наук, дала слухачам цінні поради щодо розвитку стресостійкості – важливої складової успішної професійної діяльності.
Другий день курсу був присвячений практичним аспектам роботи керівника ЗДО. Учасники ділилися власним досвідом, виконували вправи, проходили тренінги та здобували нові навички, які зможуть застосувати у своїй щоденній роботі.
Особливу увагу було приділено таким темам:

  • Прозорість та інформативна відкритість закладу дошкільної освіти.
  • Командна робота психолого-педагогічного супроводу у закладі дошкільної освіти.
  • Створення безпечного освітнього середовища.

Завершився курс врученням сертифікатів про успішне завершення навчання на ІІІ курсі Академії.
19 березня Академія відчинить свої двері для керівників закладів загальної середньої освіти та комунальних установ. Навчання триває…
Освітяни громади висловлюють щиру вдячність нашим воїнам-богатирям за можливість працювати, навчатися, розвиватися та підвищувати професійний рівень задля нашого майбутнього — юних українців.

Все є і буде Україна!