Справжнім святом щирості, дружелюбності, пізнання став День відкритих дверей у ДНЗ «Лісоводський професійний аграрний ліцей» на Городоччині. День, який подарував чимало позитивних емоцій, яскравих вражень.

Державному навчальному закладу «Лісоводський професійний аграрний ліцей» виповнилося 54 роки. Тисячі випускників завдячують йому за можливість опанувати професію, яка стала головною в їхньому житті. А для самого ліцею ці десятиліття були шляхом вдосконалення, розвитку, новацій.
Нині заклад професійно-технічної освіти ІІ атестаційного рівня здійснює професійну підготовку спеціалістів для сільського господарства, будівельної, автомобільної галузей, громадського харчування. Сьогодні, як ніколи, зростає роль робітничих професій. Вони й справді, є основою економіки, забезпечують функціонування та розвиток її важливих секторів. І, звісно, особливо зросте запит на робітничі професії після Перемоги України, коли потрібно буде відбудовувати країну. Крім того, робітничі спеціальності відкривають безліч можливостей для професійного зростання та стабільного майбутнього. На цьому якраз і наголошували молодим людям, які стоять перед вибором майбутньої професії, і яких зацікавила професійна підготовка у ДНЗ «Лісоводський професійний аграрний ліцей».
Сучасні методи навчання дозволяють у короткі терміни підготувати високопрофесійних спеціалістів, конкурентоспроможних на ринку праці. Сприяє цьому й постійне оновлення навчально-матеріальної бази, тісна співпраця з роботодавцями, цифровізація навчального процесу. Лише за останній час у закладі провели ремонти майже в усіх навчальних приміщеннях, придбали оргтехніку, оновили читальний зал, закупили сучасну музичну апаратуру для актового залу, поповнили матеріально-технічне оснащення кабінету ПДР тощо. Тривають ремонтні роботи в гуртожитку, щоб умови проживання здобувачів освіти були більш комфортними та сучасними.
Директор ДНЗ «Лісоводський професійний аграрний ліцей» Сергій Романчук із гордістю розповідає про здобутки ліцеїстів. Нещодавно вони посіли 4 місце (із 23) в олімпіадах з математики та іноземної мови, показали гарні результати у конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика, нагороджені сертифікатами за участь у Міжнародній економічній олімпіаді. Зараз заклад тісно співпрацює з іноземними партнерами у двох проєктах Еразмус плюс, завдяки чому учні в майбутньому зможуть проходити практику за кордоном. Директор закладу згадує і про те, що учні, які опановують спеціальність кухаря, створили свою міні-компанію «Студент Бекері» із виготовлення домашньої випічки, яку успішно реалізовують у ліцеї та за його межами. А у квітні презентуватимуть свої вироби на Всеукраїнському ярмарку в Хмельницькому, виборюватимуть перемогу, щоб взяти участь у міжнародному конкурсі в Стамбулі.
Ліцеїсти яскраво заявляють про себе на різних всеукраїнських, регіональних конкурсах, фестивалях. Зокрема, в обласному конкурсі фоторобіт у номінації «Молодість» робота навчального закладу посіла І місце. А збірка поезій учнів «Написано серцем» здобула перше місце на Всеукраїнському фестивалі «Розстріляна молодість».
Життя в ліцеї насичене й цікаве. Тут також працюють гуртки художньої самодіяльності, спортивні секції, проводяться різноманітні позаурочні заходи, тож сумувати ліцеїстам не доводиться. Дух здорового суперництва притаманний спортивним турнірам, естафетам, олімпійським тижням, які систематично організовують у закладі. Футбол, волейбол, теніс — цими видами спорту залюбки займається більшість ліцеїстів.
Важливе місце у життєдіяльності закладу посідає благодійництво. Вже другий рік поспіль відбувається благодійна акція «З теплом у серці», у рамках якої майбутні кухарі, кондитери разом із своїми майстринями випікали солодощі для наших військових. Здобувачі освіти інших груп пишуть подяки, малюють листівки «З любов’ю у серці», щоб засвідчити нашу безмежну вдячність захисникам.
Колектив ДНЗ «Лісоводський професійний аграрний ліцей» передав для потреб ЗСУ два вантажних автомобілі, ремонтували бронетранспортери. А здобувачі освіти професії «Кравець» на уроках виробничого навчання шиють маскувальні костюми, тактичні дощовики для військових, теплі кофти, балаклави з флісу та трикотажу, шкарпетки, шапки та бафи і передають через волонтерів на фронт. Майбутні зварники, ковалі разом із майстрами виробничого навчання виготовляють скоби для укріплення бліндажів, буржуйки, допомагаючи бійцям. Також працівники ДНЗ «Лісоводський ПАЛ» зібрали та передали для ЗСУ майже 300 тисяч гривень.
Загалом ДНЗ «Лісоводський професійний аграрний ліцей» — це велика дружна родина, де кожен відчуває підтримку, знаходить взаєморозуміння, почувається своїм. Змістовна екскурсія навчальним закладом, прогулянка під велетнем дубом, майстер-класи з ковальської, зварювальної справи та кондитерського мистецтва, смаколики в їдальні, святкова концертна програма допомогли вкотре пересвідчитися в цьому.
Чудова зустріч, спілкування, теплий прийом гостей Дня відкритих дверей вдалися ще й завдяки добрим друзям закладу, надійним партнерам — освітнім закладам сіл Чорниводи, Кремінна, Турчинці, Велика Левада, Лісоводи, Кузьмин, Яромирка, Бедриківці, Чемеровецького ліцею № 1, Чемеровецького ліцею № 2, а також керівнику фермерського господарства С. М. Кишку.
— Ми радо приймемо до нашої родини тих молодих людей, які готові наполегливо йти до мети, які прагнуть стати професіоналами високого рівня і бути корисними своїй країні, — наголосив директор Державного навчального закладу «Лісоводський професійний аграрний ліцей» Сергій Романчук. — Кожен, хто здобуватиме професію у ліцеї, обов’язково відчує нашу підтримку та нашу доброзичливість і стане затребуваним спеціалістом на ринку праці.