Обладнанням, яке фіксує поштовхи земної кори, оснащені всі АЕС України. В режимі реального часу Головний центр спеціального контролю (ГЦСК) відслідковує та реєструє будь-які відхилення від норми сейсмічної стійкості в районі розташування атомних станцій. Незначні поштовхи зафіксували системи сейсмічного моніторингу Хмельницької та Південноукраїнської АЕС. 

Як зазначив президент Енергоатома Петро Котін, «всі українські АЕС проєктувалися з урахуванням сейсмічної активності регіону. Вітчизняні атомні станції здатні витримати землетруси потужністю до семи балів». Також на українських АЕС працює аварійний захист енергоблоків: при шести балах блоки терміново зупиняються та переводяться у безпечний стан. Кожні десять років проводиться переоцінка безпеки всіх реакторів на сейсмічну стійкість і за потреби вживаються додаткові заходи для захисту енергоблоків.

Для довідки. Західні фахівці використовують шкалу, яка враховує фізичні наслідки руйнування, а не енергію, як за шкалою Ріхтера. Тому 8-9 балів (зафіксовані у Туреччині) прирівнюються до 6-7 балів за шкалою Ріхтера.

Нагадаємо,що рано-вранці 6 лютого південний схід Туреччини сколихнули кілька потужних землетрусів, магнітуда основного складала 7,7 бали, найпотужніший з 1939 року. В обідню пору поштовхи повторилися, спричинивши нові руйнування. Землетруси завдали серйозних руйнувань і Сирії.  Тисячі будинків зруйновані, підземні поштовхи продовжуються, кількість загиблих та постраждалих стрімко зростає. 

Після землетрусу в турецькій провінції Хатай утворився гігантський розлом у земній корі — величезна тріщина 30-метрової глибини та шириною у 200 метрів.