Наприкінці тижня, що минув, для наших земляків із 88-го батальону на Чернігівщині знову доставлено десятки передач, посилок, партії різноманітного спорядження й подарунків. Цього разу до справи долучилися не лише десятки шепетівчан, жителі сіл району та члени організації "Яворина" зі Старокостянтинова, але й навіть американці. 

Основа переданого - засоби зв'язку та пересування, теплий одяг, усілякі ліки, предмети гігієни, продукти та консервація.

Позашляховик "Мітсубісі" для 1-ї роти 88-го батальйону надано завдяки Олені Мулько, Михайлові Верхогляду, Олександру Гусарову та допомозі інших підприємців.

Максим Стельмах зі співробітниками й друзями придбали й передали захисникам 6 "старлінків", 20 комплектів зимової форми, теплі рукавички.

Завдяки Аллі Бойко та "Українській хатці" з м. Сан Дієго (США) у воїнів опинився дрон DJI Mavic 2, "старлінк", тепловізор.

Згадані благодійники виділили й 500 доларів на придбання автомобіля для захисників. Директор КП "КНП Шепетівський Центр первинної медико-санітарної допомоги" Андрій Нечипорук вкотре допоміг дизпаливом для заправки авто.

Медикаментами (серед яких - ліки від грипу, застуди, болі в шлунку, кровоспинні засоби) підсобили: Віктор Градомський, Олександр Юськов, Ірина Шторгіна, Рима Тарасевич, Марія Усач, Людмила Толстюк, Тетяна Костюк, Олена Каялайнен, Ольга Грачова.

На Чернігівщину "поїхали" й в'язані шкарпетки (від Рими Тарасевич, ДНЗ "Віночок" с. Хролин та жителів інших сіл), шкарпетки та термобілизна (від Ігоря Федорова).

Миючі засоби для учасників 88-го батальйону надали: Ірина Шторгіна, Віктор Вальчук. Про предмети гігієни подбали: Марія Усач, Людмила Толстюк, Тетяна Костюк, Олена Каялайнен, Ольга Грачова.

Милі подарунки для захисників презентували від НВК № 1 м. Шепетівки.

Окремо потрібно відмітити й зусилля жителів сіл Шепетівського району задля того, щоб земляки 88-го батальйону почувалися "в нормі". Слова подяки від бійців за смачний та запашний хліб, різноманітні смаколики, соління, квашення, вареники, голубці, котлети, салати, домашню випічку лунали на адресу мешканців Михайлючки, Городнявки, Червоного Цвіту, Майдан-Лабуня, Сенігова, Дубіївки, Заморочення, Цмівки.

Роман Савчак і жителі сіл Мокіївці, Білопіль, Пиляї, Вовківчики надали свічки, бензиновий генератор, маскувальні сітки.

Фінансова допомога надійшла від Наталії Малаціон, Віктора Вальчука, Віталія Ковальчука, Бориса Генсіцького, Марії Огороднік, Тамари Драч, Ігоря Федорова, Ірини Гарбар, Олени Якубовської, Тетяни Більчук, Валентини Духневич та великої кількості чоловіків і жінок, котрі побажали залишитися неназваними.

Із повним великим переліком шепетівчан, селян, підприємств, установ і організацій, яким Добровольче формування Шепетівки завдячує за допомогу, можна ознайомитися на його фейсбук-сторінці: https://www.facebook.com/shepetivka.oborona/

Чергову поїздку формування на Чернігівщину анонсовано на 18 лютого. До її організації запрошують долучатися всіх охочих.

Список нагальних потреб:

  • -ліки від застуди та грипу, противірусні препарати, протипроносні засоби;
  • - термобілизна, шапки, рукавиці, теплі шкарпетки;
  • - чай, кава;
  • - дизельні генератори та автомобільні акумулятори;
  • - "павербанки", інвертори, ліхтарики та автономні ліхтарі;
  • - білі простирадла та білі ганчірки для виготовлення маскувальних сіток;
  • - старі (чисті) мішки (з мішковини) або мішковина для виготовлення "дідьків";
  • - миючі засоби для посуду, пральні порошки, губки для миття посуду, одноразовий посуд;
  • - устілки теплі, теплі шкарпетки;
  • - плащі водозахисні та теплі гумові чоботи;
  • - засоби для гоління та особистої гігієни;
  • - в'язальні нитки всіх кольорів, необхідні для в'язання теплих шкарпеток та рукавиць військовим.

Довідки за телефоном: 0988769831. Номер картки для пожертв: 4149 4991 5932 4985 (Кравчук Ірина Володимирівна). Також кошти можна приносити в штаб Добровольчого формування.