У нас, українців, є добрий і гарний звичай — на Великдень, у світле Христове Воскресіння, ділитися з ближніми добром і теплом. Непорушно дотримується цієї традиції з 2014 року, з часу втілення проєкту «Твори добро», ветеранська організація Кам’янця-Подільського. Як розповідає її очільник Микола Ящук, під час реалізації цієї програми завжди в пріоритеті захисники України.

Ось і цьогоріч для них усі 29 первинних осередків, котрі представляють інтереси понад 30 тисяч ветеранів і пенсіонерів міської територіальної громади, зібрали близько 50 ящиків пасхальних гостинців. Серед них — спечені з Божою молитвою, гарним настроєм і палкою вірою перемоги добра над злом духмяні паски, писанки, чай, кава, домашні смаколики, мед, українське сало, тушковане м’ясо, цигарки тощо. Спеціальним транспортом усе це було своєчасно доставлено якраз до свята Великодня військовим, які зі зброєю у руках захищають цілісність і незалежність України, наближають нашу перемогу.
Особливою активністю в організованому заході відзначилися ветеранські первинки мікрорайонів цукрового заводу, Підзамча, центральної частини міста, Руських фільварок, навчального центру підготовки інженерних військ, державних службовців, освітян, культури, фахових коледжів, ЗВО «Подільський державний університет», сіл Рихта, Ходорівці та багатьох інших.
Слід додати, що пасхальну акцію ветеранів активно підтримали й щедро до неї долучилися колективи ПП «Авант-Агро», УК КП «Південь», організація парафіян «Рицарі Колумба» Петропавлівської римокатолицької церкви, прихожани грекокатолицьких храмів, Вознесенської міста над Смотричем ПЦУ та інші.
Р.S. Коли цей матеріал було підготовлено до друку, заступник голови ветеранської організації полковник запасу Валерій Поворознюк поінформував, що на адресу ради ветеранів міста від багатьох військових-кам’янчан, які нині на передовій, а також від одного із високопосадовців Генерального штабу ЗСУ надійшли щирі і зворушливі слова вдячності за великодні подарунки, підтримку українських захисників. внесену частку своєї душі і праці у спільну мету — перемогу над ворогом.