Серед них 42 військових і двоє цивільних (двоє захисників із Хмельниччини). З полону повертаються також двоє чоловіків, чиї дружини були звільнені Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими під час попередніх обмінів. До ЗСУ належать 19 звільнених, до ДПСУ – 11, ВМС – 7, НГУ – 2, ТрО – 3. Серед наших вояків – шестеро офіцерів та 37 солдатів та сержантів. 

 

Звільнені військовослужбовці воювали, зокрема, в Маріуполі, на Донецькому, Херсонському, Харківському, Луганському та Сумському напрямках. Серед них чимало поранених та з наслідками важких тортур. Звільнено з полону також військового хірурга, який оперував поранених у військовому шпиталі в Маріуполі та організував масову медичну допомогу. Одному зі звільнених, командирові відділення, загрожував так званий «суд» із ув’язненням на тривалий термін. Серед тих, кого вдалося повернути 31-річний нетішинський воїн-парамедик Орест Грицюк, який майже рік тому потрапив у полон на Донеччині.

Загалом, на 26 квітня з полону звільнено вже 2 280 українців. У Координаційному штабі у взаємодії з Офіс Президента України триває робота з підготовки наступних обмінів. Рекомендуємо дотримуватися режиму інформаційної тиші.