Тридцять п’ять років минуло з того часу, як радянський союз припинив бойові дії на території республіки Афганістан.
15 лютого 1989 року за наказом колишнього керівництва СРСР з цієї країни вийшов останній радянський солдат. Тож, про непрості військові будні, екстремальні умови, військове братерство, міцну чоловічу дружбу, взаємодопомогу, які у боях набули найвищої цінності, згадували ветерани афганської війни на заході, що відбувся напередодні в Головному управлінні Національної поліції в Хмельницькій області. Тоді ж, до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, було заохочено ветеранів та пенсіонерів МВС, діючих співробітників поліції, учасників російсько-української війни.

Зі словами вітань до присутніх звернулися: тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП полковник поліції Андрій Чайковський, голова Хмельницької ГО «Асоціація ветеранів МВС України» Дмитро Корнацький, голова Хмельницької обласної спілки ветеранів Афганістану та інших учасників локальних війн на територіях іноземних держав і прирівнених до них осіб Віталій Грицак та виконуючий обов’язки голови Василь Чичановський. Також очільники спілки висловили подяку керівникам ГУ НП в Хмельницькій області, обласній державній військовій адміністрації, обласній раді, виконавчому комітету Хмельницької міської ради за підтримку, співпрацю та організацію своєї діяльності.
Після завершення заходу його учасники поклали квіти до пам’ятника працівникам поліції, які загинули при виконанні службових обов’язків, помолилися за загиблих у каплиці Бориса та Гліба, оглянули виставку дитячого малюнка «Світ очима дітей» у приміщенні тренінгового центру Головного управління та провели екскурсію для всіх бажаючих у «Музеї — Кімнаті Слави».
Сумом наповнені нині серця ветеранів, біль за втрачені життя наших людей не полишає. На жаль, історія нічому не навчила керманичів сусідньої федерації, бо неправедна війна — завжди передвісник розпаду країни, котра її почала.