Головною метою її діяльності є насамперед об’єднання і захист демобілізованих працівників лісової галузі.
У Подільському лісовому офісі провели зустріч із 80 демобілізованими лісівниками філій. Ще майже 300 воїнів сьогодні продовжують захищати країну. Загалом службу в ЗСУ від початку повномасштабної війни пройшли понад 400 працівників із Буковини, Хмельниччини та Тернопільщини.

Одна з найбільш болючих тем — закриття цехів переробки. Демобілізовані не розуміють чому так відбувається. Як зазначив Василь Гончар, цехи переробки були дотаційними, їх рентабельність збиткова: «Наразі робимо все, щоб працевлаштувати робітників ліквідованих цехів на інші напрями. Співпрацюємо з інвесторами. Пропонуємо орендарям виробничих комплексів зберегти колектив. Жоден демобілізований без роботи не залишиться».
З часом таких людей буде більше. Тому виникло питання, щоб у Подільському лісовому офісі був свій заступник голови спілки. Він на місці зможе допомогти вирішувати питання громадської організації. Демобілізовані шляхом голосування оберуть заступника, який збиратиме дані про сім’ї загиблих та зниклих безвісти воїнів. Після цього сприятимуть, щоб допомогти дітям таких сімей. Особливо це стосується малозабезпечених.
Щодо паливної норми на пічне опалення. Голова спілки Володимир Ковальчук розповів, що згідно з умовами Колективного договору ветерани АТО/ООС, російсько-української війни мають право отримати від підприємства 6700 гривень для придбання дров.
Актуальним є питання санаторно-курортного відпочинку. Люди, які днями повернулися зі служби, ветерани, які тільки вийшли на роботу, потребують реабілітації та просять мати можливість зробити це безкоштовно, а не платити 30 відсотків від путівки. Ми ставимося з великою повагою до наших захисників і клопотання до вищого керівництва підприємства вже готове.
Порушили ще багато питань. Усі побажання обов’язково будуть враховані. Адже Спілка воїнів-лісівників України створена з метою захисту прав усіх мобілізованих працівників підприємства. Тут доступна як соціальна, так і юридична підтримка. А також щотижня надається гуманітарна допомога військовим бригадам від усіх лісівників.