Оціночна група митної та прикордонної служби США побувала у Хмельницькому, де ознайомилася з роботою департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС України. Американські партнери висловили неабияке зацікавлення системою функціонування цього сучасного навчального центру і наголосили на посиленні подальшої співпраці.

«Хмельниччина унікальна в плані поєднання можливостей для підготовки фахівців митної справи. Наші слухачі, а це митники, податківці і прикордонники, спільно відпрацьовують можливі нештатні ситуації, аби в практичній роботі надійно захистити український кордон», – зазначив на зустрічі з іноземними партнерами директор департаменту спецпідготовки та кінологічного забезпечення ДФС України Андрій Войцещук.
Фахівці митної та прикордонної служби США ознайомилися зі структурою та основними напрямами діяльності департаменту. Головну увагу приділили можливостям підрозділів кінологічного забезпечення в запобіганні протиправному обігу зброї, наркотиків, валюти, тютюну, а наразі й бурштину-сирцю, у застосуванні новітніх технологій з метою протидії незаконному вивезенню за кордон культурної спадщини. У тому числі, з використанням можливостей Інтерполу щодо пошуку викрадених культурних цінностей як джерела фінансування міжнародного тероризму. У цьому зв’язку американським гостям було презентовано новий спеціальний посібник департаменту за даною тематикою з врахуванням зниклих предметів історії та культури під час воєнних дій у Сирії та Іраку.
Ще одним цікавим відкриттям для американських гостей стало знайомство з новітнім інформаційним порталом з напрямку протидії корупції, який дозволяє отримувати етичну оцінку та анонімне анкетування щодо ставлення посадових осіб до цього ганебного явища.
Представники Оціночної групи також ознайомилися з результатами дворічної співпраці подільських митників з департаментом енергетики США щодо контролю за обігом товарів подвійного використання та військової техніки.
На завершення візиту директор департаменту Андрій Войцещук передав американським колегам ряд пропозицій щодо сприяння у реформуванні митної системи і висловив вдячність за дієву і конструктивну співпрацю.