Хмельницький дзюдоїст став чемпіоном України з дзюдо серед кадетів на змаганнях, які відбулися у  Сумах, загалом у чемпіонаті взяли участь понад 600 спортсменів віком до 18 років.

З 20 представників збірної Хмельниччини найуспішніше виступив Ілля Коваль з обласного центру, котрий здобув  першість у ваговій категорії 50кг. Він виконав норматив майстра спорту та виборов можливість позмагатись з однолітками на офіційних міжнародних стартах.

Як повідомляють в Управлінні молоді та спорту Хмельницької ОДА, на шляху до золотої медалі Ілля провів 6 поєдинків, 5 з яких завершив переконливими достроковими перемогами. Та й у фінальній сутичці суперник з Дніпропетровщини Олександр Клепінін також не зміг встояти проти наступальних дій технічного хмельничанина.

Попереду у цього талановитого юнака, який зробив собі подарунок до 17-річчя, тривала і копітка підготовка під наглядом тренера Олексія Жижанова до головної події поточного року – старту  міжнародного чемпіонату Європи серед кадетів, проведення якого заплановано на серпень в Ризі (Латвія).

Вітаємо спортсмена та його наставника з блискучим виступом на всеукраїнському рівні та бажаємо  подальших тріумфальних поступів до втілення олімпійської мрії!