З 8 квітня діятиме перший пункт протоколу №7 позачергового засідання комісії з питань ТЕБ та НС облдержадміністрації, стосовно заходів для запобігання поширенню COVID-19, повідомляє пресслужба Хмельницької міської ради.

Будуть діяти наступні положення:
Керівники непродовольчих ринків повинні забезпечити доступ підприємців до робочих місць для здійснення адресної доставки замовлень, відправки онлайн-замовлень та на виніс.
Суб’єкти господарювання, що розташовані на непродовольчих ринках, будуть здійснювати діяльність шляхом застосування адресної доставки замовлень, відправки онлайн-замовлень та на виніс.
Суб’єктам господарювання, яким дозволено продовжувати діяльність в умовах обмежень, забороняється приймання відвідувачів з розрахунку більше однієї особи на 10 кв. м загальної площі.
Управлінню транспорту та зв’язку повинно організувати спеціальні перевезення на тролейбусних та міських/приміських автобусних маршрутах загального користування (які курсують в межах Хмельницької міської територіальної громади), за умови наявності під час таких перевезень у пасажирів засобів індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу.
Перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів, на період дії установленого на території Хмельницької міської територіальної громади карантину повинні забезпечити:
- пільгові перевезення пенсіонерів за віком, в робочі дні — починаючи з 10:00 до 16:00 годин, у вихідні та святкові дні — без часових обмежень;
- спеціальні перевезення здійснювати щоденно, транспортні засоби (тролейбус/автобус) обладнати табличками «Спеціальні перевезення».
Рекомендувати підприємствам, установам, організаціям максимально перейти на дистанційну форму роботи, окрім підприємств критичної інфраструктури.
На території Хмельницької міської територіальної громади прийом громадян структурними підрозділами, виконавчими органами та комунальними підприємствами міської ради, крім надання невідкладних послуг населенню, буде обмежений.
Протоколи засідань комісії ТЕБ і НС № 2 від 18 березня 2021 року, розділ 3 протоколу № 3 від 26 березня 2021 року та протокол № 4 від 02 квітня 2021 року скасовано.