Вранішньої пори третього лютого, як повідомляють у прес-службі ГУ ДСНС у Хмельницькій області,  троє друзів Максим Коротков, який і розповів цю історію, а також Богдан і Сергій вирушили з Кам’янця-Подільського в село П’ятничани на риболовлю. Цього дня на водоймі було тихо й безлюдно. Близько 8 години повз компанію цих чоловіків    пройшов чоловік, який, як пізніше дізналися, теж прибув на автобусі з міста над Смотричем за уловом.

Нічого не віщувало біди, та через пів години чоловіки почули голосні крики про допомогу. Виявилося, що кликав на допомогу чоловік, якого вони бачили раніше, він провалився у воду через кригу й потребував негайної  допомоги. Тож хлопці, не гаючи ні секунди, кинулися на порятунок потопаючого. Спочатку намагалися дістати чоловіка самотужки, однак лід був надто тонкий і проламувався. Тоді вони вирішили виламати два дерева, за допомогою яких спробували витягнути потерпілого. Дов’язали гумовий шнурок і разом втрьох їм вдалося витягнути рибалку із льодової пастки.
Чоловіку надали першу допомогу, відігріли його у власному автомобілі.
Через 40 хвилин на місце події прибули працівники поліції та швидка допомога із міста Борщів.
Максим розповів також, що потерпілому надзвичайно сильно пощастило, що вони перебували поряд, адже в іншому випадку чоловік міг загинути. Чоловіки впевнені, що на їхньому місці кожен вчинив би так само.