Нещодавно, на запрошення японських колег, з робочим візитом у Токіо  перебували директор Комунального некомерційного підприємства Хмельницької обласної ради «Хмельницький обласний серцево-судинний центр», серцево-судинний хірург Андрій Кланца  та заступник директора з амбулаторно-поліклінічної роботи, лікар-кардіолог  Наталія Щепіна. Делегація з Хмельницького відвідала Minamino Cardiovascular Hospital.

Як повідомляється на сторінці у фейсбук Центру, японці неабияк вразили своєю гостинністю та привітністю. Так, учні та вчителі школи Hachioji Daisan Elementary School ретельно підготувалися до візиту іноземців: декламували вірші і співали пісень українською, передавали слова підтримки одноліткам нашої багатостраждальної держави.

Під час візиту лікарі «Хмельницького  обласного серцево-судинного центру» взяли участь у конференції, присвяченій медичному міжрегіональному співробітництву. Наші кардіологи розповіли про Україну, Хмельниччину, війну, спротив та боротьбу, особливості надання медичної допомоги в умовах військового стану, роботу КНП «ХОССЦ». На завершення українські медики передали японським колегам прапор медичної роти 3 окремої танкової Залізної бригади.
Впродовж двох робочих днів у Minamino Cardiovascular Hospital, наші лікарі  пліч-о-пліч з японськими колегами працювали в катетеризаційній лабораторії, брали безпосередню участь в лікуванні пацієнтів з гострими та хронічними коронарними синдромами, в т. ч. провели   коронарну балонну ангіопластику  92-річному пацієнту!

Наостанок, відвідали Посольство України в Японії. Спільно з послом Сергієм Корсунським обговорили можливості телемедицини в міжнародній співпраці, сприяння розвитку співробітництва між Хмельницькою областю та Японією, а також надходження гуманітарної допомоги в умовах військового стану.

Фото із сайту «Хмельницького обласного серцево-судинного центру».