Наприкінці січня цього року ми інформували своїх читачів про унікальну операцію з трансплантації серця, проведену в Хмельницькому. Тоді 47-річному хмельничанину пересадили донорський орган від 50-річного чоловіка з Івано-Франківщини. Нині пацієнт почуває себе добре.

А нещодавно у Хмельницькому обласному серцево-судинному центрі медики провели другу операцію з трансплантації серця. Коли одному з пацієнтів Хмельницької обласної лікарні діагностували смерть мозку, його дані, з дозволу дружини, внесли до Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів і тканин. І завдяки співставленню пари «донор-репіцієнт» шанс на життя отримав 39-річний житель Червонограда Львівської області, який чекав на трансплантацію майже рік.
Зі Львова реанімобілем хворого доправили до Хмельницького серцево-судинного центру. Операцію провела бригада Першого медоб’єднання Львова, а також лікарі Хмельницького обласного серцево-судинного центру – кардіохірург, директор центру Андрій Кланца, серцево-судинні хірурги Богдан Смолій, Ангеліна Гаврілова, анестезіологи Юрій Гордєєв, Руслан Григорчук, перфузіолог Ольга Тепрехівська, медичні сестри Тетяна Хмель, Юлія Колеснікова.
Завдяки високому професіоналізму медиків операція пройшла успішно. Пацієнта перевели на лікування до лікарні Святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова. Нині він уже вдома, в колі своєї сім’ї.