Поліцнйські психологи провели особливий сеанс арттерапії, під час якого хлопці із «Гвардії наступу» відчули себе справжніми митцями. Адже малювали вони у стінах Хмельницького обласного художнього музею і використовували увесь інструментарій справжніх художників.

«Арттерапія — це глибокий і дієвий метод психотерапії. При цьому її вплив надзвичайно мʼякий та комфортний для людини, — говорить Валентина Адамів, старший психолог сектору психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Хмельницькій області. — У рамках проєкту «Пункт психологічних практик» у роботі з пораненими захисниками ми використовуємо арттерапію поряд із каністерапією та іншими методиками реабілітації».
У медичному закладі, де хлопці проходять лікування та реабілітацію, з ними займаються арттерапією регулярно. Але сьогодні психологи вирішили організувати особливий сеанс — щоб учасники могли забрати з собою власні картини. Тому за сприяння профспілки закупили справжні полотна, фарби, пензлі і малювали на справжніх мольбертах у стінах Хмельницького обласного художнього музею. Провести сеанс запросили психологиню Анну Чайковську, яка спеціалізується саме на арттерапії.
«Арттерапія — це один із найбільш м’яких видів психологічної корекції, який активно використовуються психологами та психотерапевтами, — розповідає Анна Чайковська. — Разом з тим, малювання знімає напругу, покращує настрій та повертає віру у власні сили».
Тішить, що у всіх наших захисників вийшли яскраві та позитивні картини, де вони зобразили те, що люблять.