У ньому взяли участь близько 40 лікарів та медичних сестер Центру ПМСД Нетішинської міської ради, котрі надають первинну медичну допомогу з питань імунопрофілактики.

Захід відбувся у межах проєкту “Вакциновані - Захищені!” і мав на меті підвищити рівень знань медичних працівників про вакцинацію та основних рекомендацій щодо зберігання вакцин, безпеку інфекцій, поводження з медичними відходами, дотримання “холодового” ланцюга, покращення комунікації з пацієнтами, вміння спілкуватися та розвінчувати міфи про імунізацію. Також воркшоп включав цікаві практичні кейси, які стануть у нагоді медикам у повсякденній роботі з різними категоріями населення.
Керівник проєкту, заступник генерального директора Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Ткачук наголосила: “Як свідчить практика, під час таких заходів фахівці “первинки” відкривають для себе нові грані знань та вмінь у питаннях комунікації про вакцинацію, дотримання вимог міжнародних інституцій щодо зберігання, транспортування та поводження з вакцинами, охоплення щепленнями з метою формування “колективного” імунітету на визначеній території”.
“Багато тих, хто відмовляється від щеплень оперують недоведеними “фактами” з інтернету та недостовірними даними. Тому й лише чверть дорослого населення у місті атомників вакциноване проти дифтерії та правцю. А ще люди часто через велику зайнятість не мають часу на профілактичний візит до лікаря. Тим більше, що попереду весна, і багато нетішинців працюватимуть біля землі, де існує велика небезпека інфікуватись та захворіти на правець. Але медики наполегливо працюють над тим, щоб мотивувати пацієнтів більше дбати про своє здоров’я та все ж робити необхідні профілактичні щеплення” - наголосила директор КНП НМР «Центр ПМСД» Оксана Харченко.

* Воркшоп – це семінар, тривала інтерактивна зустріч або освітня сесія, яка передбачає об’єднання людей з певною метою, призначена для досягнення спеціалізованого результату та є гнучким і ефективним форматом навчання, розвитку, управління змінами, створення команди та розв’язання проблем, а також практично будь-яких організаційних завдань.