У відділення відновного лікування Хмельницької поліклініки №4 завітали ініціатори проєкту з розробки адаптивного одягу для людей з ураженими кінцівками.

Відбулася зустріч медиків поліклініки №4 Комунального підприємства «Хмельницького міського лікувально-діагностичного центру» із представниками Хмельницького національного університету, які працюють над розробкою адаптивного одягу.
Адаптивний одяг значно полегшує процес лікування та реабілітації осіб з ураженими кінцівками, яких через війну стає значно більше. Такий одяг підлаштований під потреби людей із пошкодженими кінцівками, візуально не відрізняється від звичайного одягу, але дозволяє полегшити обслуговування себе, ушкодженої кінцівки, що в цілому дозволить зменшити соціальну та психологічну адаптацію людини.
Доцент кафедри індустрії моди в легкій промисловості Хмельницького національного університету Людмила Буханцова та доценти Кафедри технології і конструювання швейних виробів ХНУ Лариса Краснюк і Олеся Дітковська працюють над проєктом із розробки адаптивного одягу.
Під час зустрічі з фахівцями відділення відновного лікування – фізичними терапевтами, ерготерапевтами, лікарями фізичної та реабілітаційної медицини – обговорили проблемні питання та визначили шляхи їх вирішення. Медики поділилися власним баченням та вимогами до такого одягу, адже з практики знають, що потрібно пацієнтам, які мають ураження кінцівок. Зі свого боку представники ВНЗ врахують отриману інформацію під час роботи над спеціалізованим одягом.