Шановні читачі «Цілителя», у свіжому випуску добірки знову відповіді на ваші запитання дає травознавець, народний цілитель із села Кульчини на Красилівщині Степан Семенюк.

Порекомендуйте лікарські трави, щоб припинилося випадання волосся і щоб покращився його ріст. Антоніна, с. Пашківці.
Подрібнений корінь лопуха 4 столові ложки варити 15 хвилин у пів літра води, процідити. Втирати 3 рази на тиждень протягом 2 місяців. Крім того, допоможе і листя берези, якого беремо 1 столову ложку і заливаємо трьома склянками окропу. Настояти дві години, процідити і втирати в шкіру голови після кожного миття.
У мене залізодефіцитна форма анемії. П’ю ліки, але хотілося б щось народне, без хімії. Ганна, м. Деражня.
Подружіться з малиною. В ній містяться вітаміни і мінерал залізо, що особливо корисно при вашому діагнозі. Крім того, малина усуває побічні дії ліків, які вам приписують. Дуже корисна малина дітям.
Мені 83 роки, ходити важко, бо на ступнях ніг мозолі. Микола Харитонович, с. Плужне.
Жменю цибульного лушпиння залити оцетом так, щоб лушпиння вимокло не менше 2 тижнів. На мозолі накладайте шар лушпиння завтовшки 1-2 сантиметри і зав’яжіть на всю ніч. Повторити кілька разів і мозолі щезнуть.
У мене багато кілограмів надлишкової ваги і постійно відчуваю голод. Я в розпачі, може, щось порадите? Марія, с. Радісне.
Пожуйте листочки шавлії, їхня гіркота вгамовує апетит. Для цього потрібно пожувати 2-3 висушених листочки, поки не зникне бажання щось поїсти. А потім виплюньте.
Мій зять Вадим воює під Бахмутом. Ми всі рідні кожний день молимося і плачемо. Які молитви потрібно читати, щоб не сталося біди? Тетяна, м. Хмельницький.
Плакати не потрібно. Вадим це підсвідомо відчуває і в нього з’являються негативні емоції, які йому можуть зашкодити. Бажано молитви знати напам’ять, або звертатися до вищих сил своїми словами. Велику силу має молитва рідних, а яку молитву ви будете промовляти, чи це до Спасителя, чи до Богородиці – результат залежатиме від того, як щиро з вірою звертаєтеся по допомогу.
Моя мама вже похилого віку. Має багато хвороб, але дуже набрякають ноги. Нічим не можемо їй допомогти. Віра, с. Велика Клітна.
Мамі допоможе, якщо 4 столові ложки насіння льону кип’ятити 15 хвилин у літрі води. Каструльку закрити і покласти на годину в тепле місце, не проціджувати. Пити по пів склянки через дві години 8 разів на день. Результат буде через 2-3 тижні Відвар краще пити гарячим і можна для смаку додавати фруктовий сік.