Високі патріотичні почуття необхідно виховувати з дитинства. Покоління, яке усвідомлюватиме себе як частинку великої нації, яке прагнутиме для свого народу, своєї країни розквіту, докладатиме зусиль, аби мрії про незалежну, самодостатню країну збулися. Саме тому патріотичному вихованню хлопчиків, дівчаток з дитячого будинку Хмельницької обласної ради приділяють велику увагу.

Особливим у житті всього колективу та всіх вихованців став День Незалежності України. З піднесенням діти розповідали про історію рідної держави, читали вірші, виконували пісні про Україну.
– Згодом наші любі вихованці підуть у самостійне життя. Їм випаде можливість творити завтрашній день своєї держави. Наш громадянський, професійний обов’язок прищепити їм любов до прекрасної української землі, до свого народу, виплекати гордість за унікальну країну, перед якою, завдяки кожному з нас, відкриються нові можливості, нові перспективи, – каже директор дитячого будинку Оксана Вєрясова. – Свято, до якого так старанно готувалися і діти, і дорослі, викликало чимало позитивних емоцій, об’єднало його учасників і зігріло серця любов’ю одне до одного, любов’ю до України.