До 90-тих роковин Голодомору 1932-1933 років Держмистецтв запускає онлайн-проєкт “Голодомор. Історії роду”, який покликаний вшанувати пам'ять жертв трагедії, спонукати українців досліджувати історію власного роду та показати глибину трагедії на конкретних прикладах українських родин. 

Відсьогодні і протягом місяця до Дня пам’яті жертв голодоморів, який цьогоріч припадає на 25 листопада, Держмистецтв на своїх сторінках у соціальних мережах Facebook та Instagram публікуватиме історії-оповіді, записані зі слів родичів очевидців, які пережили Голодомор 1932-1933 років, та закликає українців долучатися власними дописами та розповідати про свідчення їхніх рідних, які пережили ті страшні події. 

Відомо вже багато особистих розповідей про Голодомор, які згадуються щорічно, однак у родинах багатьох українців є свої унікальні історії, пов'язані з цією трагедією. У когось родичі боялись про це переповідати, у когось говорили коротко, натяками, або описували лише якийсь один епізод, що їм запам'ятався, однак всі ці історії важливі. Важливі не лише для окремо взятої української родини, а й для нашої країни загалом, бо вони як пазли складають велику картину всезагального та всенародного лиха, яке огорнуло наші землі в 1932-1933 роках. 

Щоб долучитись до проєкту потрібно опублікувати на власних сторінках у Facebook чи Instagram родинну історію про геноцид, який переживали рідні, та додати хештег #Голодомор_Історії_роду і позначити Держмистецтв у своїх дописах.

Першу історію, записану Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти зі слів Ніни Білецької, онуки Наталії Матушевич, яка пережила Голодомор, можна прочитати на сторінках агентства у Facebook: https://www.facebook.com/StateArtsAgency та Instagram https://www.instagram.com/state_arts_agency

Також можна надіслати власну родинну історію, пов'язану з Голодомором, додавши світлини родичів, на наш e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Ці розповіді Держмистецтв також опублікує на своїх сторінках у соціальних мережах.