На базі центру розмінування головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України, що розташований у Кам’янці-Подільському, військовослужбовці збройних сил Канади розпочали перший етап курсу підготовки особового складу центру за спеціальністю сапер.

Начальник центру розмінування полковник Володимир Родіков підкреслив, що зарубіжні інструктори навчатимуть наших відповідно до угоди.
— Протягом курсу інструктори відділів підготовки і військовослужбовці загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв центру розмінування будуть переймати досвід із методики проведення занять та виконання завдань за стандартами НАТО від наших друзів — військовослужбовців збройних сил Канади, — наголосив Володимир Родіков. – Саме Канада з перших днів військової агресії з боку Російської Федерації стала надійним союзником у боротьбі за право українського народу на своє існування. І ми безмежно вдячні колегам із Канади, а також всьому канадському народу за підтримку в складні для України часи. Слід відзначити, що такі навчання мають неабияку практичну цінність і для канадських друзів. З них вони запозичать досвід наших офіцерів та сержантів, набутий під час проведення антитерористичної операції на сході України,  — додав начальник центру розмінування.
Керівник групи військовослужбовців збройних сил Канади майор Літтлчайлд у свою чергу підкреслив, що проведення курсів у центрі розмінування – це лише частина заходів з військової підготовки в Україні, які проводять військовослужбовці з Канади.
— Головне наше завдання – надати українським фахівцям із розмінування ті знання і навички за стандартами НАТО, які їм знадобляться у ході виконання бойових завдань. Нам також відомо, що військовослужбовці центру розмінування беруть участь у складі міжнародних сил зі сприяння безпеки в Афганістані, багато з них пройшли свого часу Ліван, Ірак, Косово та Ліберію. Безперечно, нам буде дуже цікаво дізнатись про їхній практичний досвід у зоні АТО, — констатував майор Літтлчайлд.
Інструктори з Канади привезли до центру розмінування сучасне військове обладнання, яке наразі перебуває на озброєнні їхньої армії — захисні костюми, роботів-саперів та інше спеціальне спорядження, на якому вони навчатимуть українських військовослужбовців і яке надалі буде передано для потреб центру розмінування.
Програмою курсів підготовки також передбачено спільну роботу українських і канадських інструкторів у навчанні військовослужбовців Збройних сил України, які найближчим часом прибудуть до центру на навчання.