Цьогорічний день народження Хмельницький відзначив яскраво, казково-красиво, велично. Хмельничанам й  гостям міста минулих вихідних вистачало, як то кажуть, і хліба, й видовищ, розваг, адже, зважаючи на передвиборчу кампанію, до організації свята, окрім традиційно міської влади, щедро долучилися й народні обранці, кандидати в депутати… Тож в усіх мікрорайонах міста-іменинника, окрім святкової каші, кави, чаю, а подекуди й морозива, відбувалися концерти, тішили дітлахів безкоштовні атракціони, проводилися різноманітні конкурси з доволі пристойними призами.

…Суботнього ранку після традиційного покладання  квітів до  пам’ятників  Б. Хмельницькому,  Т. Шевченку, І. Франку, В. Чорноволу, меморіальної дошки пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО, Вічного вогню, на спільну молитву  за тих, хто віддав життя за мир в Україні, за її волю, за полонених, переселенців, зібралися представники усіх без винятку  релігійних конфесій краю, керівники області та міста, провідних управлінь, відомств, учасники АТО, їхні рідні, сім’ї Героїв Небесної Сотні,  хмельничани та гості міста.  Зринали в небо велелюдне «Отче наш» й «Боже великий, єдиний», лік хронографа у скорботній хвилині мовчання відчеканював невимовний біль, а в кожному серці зростала надія: мир неодмінно вже скоро, і наступний свій день народження Хмельницький святкуватиме у мирній країні. А в неділю у храмах обласного центру служили святкові молебні за Хмельницький.
Окрім духовного, вистачало й розваг. Цікаво було  і старшим, і молодшим, і дітлахам, бо ж місто й танцювало, й співало, й вірші декламувало, смаколики куштувало, й ярмаркувало, й різноманітними виставками милувалося. Чого тільки не було на виставці-ярмарку українських сувенірів, що розгорнулася біля театру Шевченка, від  сліпучо звабливих вишиванок до оберегів. Ну, неземна краса! А біля «Дитячого світу» школярі навчальних закладів міста подивували власноруч зробленими шедеврами. Ото талановиті в нас дітки! А кошти, виручені від продажу спеченого, вишитого, зліпленого, зробленого своїми руками, учні адресують на потреби армії.
У театрі ляльок для наймолодших хмельничан грали благодійну виставу, трішки старші малювали на асфальті місто своєї мрії, для ще старших проводилися різноманітні майстер-класи,  для любителів спорту — до Дня міста приурочили фінал міських змагань з футболу серед юнацьких команд, «Кубок надії» з регбі. Співочі гурти були представлені на будь-який смак і вік, літературні фестивалі тішили талантами.  Ну і, не зраджуючи традиціям, виконуючий обов’язки міського голови Костянтин Чернилевський вітав молодят з реєстрацією шлюбу та бажав всіляких гараздів й життя під мирним небом немовлятам, які народилися в День міста.