За результатами проведеного конкурсу на проект пам'ятного знаку героям АТО,  кращим було визнано проект Миколи Паламарчука.

Конструкція складається із трьох наземних частин: пагорб з площадкою та сходинками; стела трикутної форми з чорного граніту (габро) розміром – 2,5×2,5м.; та стела трикутної форми з червоного граніту розміром – 3,75×3,75м. "Згідно задуму автора обидві стели символізують шахтарський край – Донбас з його териконами вугілля, відвалами породи, де і загинули наші земляки. Лінія зламу площини на межі двох стел – символізує зламані життя хлопців, їхніх ріідних. Внизу ряду портретів розміщено вінок із лаврового листя – відзнака переможцям, вгорі – малий Державний герб України. На стелі зліва на чорному фоні розміщено – орден "Богдана Хмельницького", та орден "За мужність", яким відзначені загиблі (посмертно), малюнок військового (кіборга) та напис: «Вічна пам'ять Героям Славутчини, які віддали своє життя за незалежність України! Основа пам'ятника по периметру у вигляді зрізаного пагорба з площадкою 1,2×4 м. та трьома сходинками нагадує історичні пам'ятні знаки минулих століть (козацькі кургани).

Орієнтовна вартість гранітної частини пам'ятного знаку (включно з монтажними роботами) 250 тисяч гривень.

Для небайдужих: номер рахунку КБ "ПриватБанку" ОКПО 33361453 МФО 315405 № 26008052418027. Контактна особа: Суска Таїсія Іванівна (голова Славутської міськрайонної організації «Солдатські матері Славутчини»)  тел.: 097 761 35 51.