Співробітники СБУ викрили двох жителів Хмельницької області які воюють на боці так званих «ЛНР» та «ДНР». Їм оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) ККУ.

 

У липні 2015 року, 34-річна мешканка Кам'янця-Подільського (мати двох неповнолітніх дітей) виїхала до Росії, звідки приїхала на тимчасово непідконтрольну Україні територію Донецької області де власне добровільно вступила до терористичної організації «ДНР». Пізніше жінка під позивним «Пантера», вступивши в батальйон «Первой Отдельной Славянской мотострелковой бригады», воювала проти бійців АТО. Також, за виконання бойового завдання, кам'янчанка наказом Стрєлкова (Гіркіна) була нагороджена срібною медаллю «За боевые заслуги Новороссии», повідомляє прес-служба УСБУ у Хмельницькій області.

Щодо іншого мешканця Кам'янця-Подільського, то він з травня 2014 року брав участь у збройному протистоянні на боці ополчення «ЛНР-ДНР» в якості стрілка-розвідника. А пізніше навіть став командиром взводу. Чоловік збирав та передавав розвіддані про місця дислокації підрозділів українських військових формувань біля лінії зіткнення для подальших артилерійських обстрілів незаконними бандугрупованнями, керував та навчав, підпорядкований йому взвод. СБУ підтверджує його участь в бойових операціях проти Збройних сил України в районі Алчевська, Широкіно, Саханки та Безіменного.

Наразі триває досудове розслідування.