У Старокостянтинові прощалися з 38-річним десантником Василем Шемчуком. Боєць загинув 30 травня в районі. Василь Шемчук, 22 червня 1978 року народження, позивний Балу. Десантник, був у 95-й бригаді, переведений по контракту у 81-у бригаду. Родом із села Жабче Старокостянтинівського району.

Друзі та побратими розповідають, що в останній раз спілкувалися з Василем 27 травня. Тоді він збирався на бойове завдання й обіцяв незабаром приїхати у відпустку. "Ми говорили з ним по телефону. Сказав, що скоро побачимося. Не думав, що ця зустріч буде такою", - говорить військовослужбовець 199-го навчального Центру ПДВ Віталій. 

шемчук похороны василий

Тіло бійця везли на батьківщину із зупинкою в Житомирі, щоб волонтери та побратими мали змогу віддати йому останню шану. 95-а бригада прославилася завдяки героїчній обороні Донецького аеропорту наприкінці 2014 - на початку 2015 років.

2 червня у приміщенні 42 гарнізонного будинку офіцерів Старокостянтинова відбулася прощальна панахида із Василем Віталійовичем.  Поховали героя у рідному селі.