І що то за професія така, журналістика? Це, як іноді любить піджартовувати мій батько, нічого важчого за ручку чи олівець у руках не тримаєш? Я ж бо переконана: журналістика — це доля. Доля, дарована Богом і продиктована його величністю Словом у кожній клітинці твого єства. Ним возвеличуємо і караємо. Ним допомагаємо, зцілюємо, запалюємо ліхтарик надії у, здавалося би, безвихідних ситуаціях.

«Подільські вісті» за свою майже вікову історію, мов дерево-велетень, міцно вкоренилися на теренах преси Хмельниччини. Тож і не дивина, що у переддень професійного свята — Дня журналіста України — колектив газети отримав найбільшу кількість заслужених нагород від обласної та міської рад, обласної державної адміністрації, обласної організації Національної спілки журналістів України, управлінь та відомств. Серед відзначених є і ті, хто лише утверджується на професійній стезі, і ті, хто торує її вже протягом багатьох років. І, що найбільш приємно, ті, хто не втрачає жаги до життя через творчий неспокій, уже не працюючи в стінах рідної редакції.
У п’ятницю, під час вручення почесних грамот, подяк, подарунків і квітів найкращим представникам засобів масової інформації області, перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, зокрема, зазначила:
— Лише вільна преса є абсолютною запорукою демократії в державі. Підтримуючи проєвропейський вибір, обласна рада вийшла з числа співзасновників газети «Подільські вісті». Ми переконані, що конструктивна критика та професійне журналістське бачення нині, як ніколи, важливі для розбудови нашого краю й України в цілому.
Підтримав таку точку зору й тимчасово виконуючий обов’язки заступника голови — керуючого апаратом облдержадміністрації Олег Кузьминчук. Він також запевнив, що вже готовий проект розпорядження про вихід із числа співзасновників газети й цього органу виконавчої влади. Голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук підпише його вже найближчими днями.
Щодо подальшої долі реформованих засобів масової інформації краю багато резонних думок висловив під час урочистостей голова обласної організації Національної спілки журналістів України Йосип Ядуха. Бо досвід наших демократичних сусідів, зокрема Польщі, засвідчує, що після такого радикального кроку виживають лише найсильніші, а це — приблизно половина від загального числа газет.
Ми ж від усього колективу «Подільських вістей» щиро зичимо колегам пройти шлях реформування з честю та без бюрократичних і матеріальних перепон. Проте у цей визначальний для нас день найбільше дякуємо вам, нашим читачам. Ви — наша опора, надія і впевненість у дні завтрашньому. Від вас черпаємо наснагу й бажання змінювати світ на краще. Заради цього гуртуємося й працюємо.