Піротехніки знищили 1717 боєприпасів, виявлених на Шепетівщині.

   

Сапери групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУДСНС у Хмельницькій області 29 липня о 15.40 у спеціально відведеному місці контрольованим вибухом знищили арсенал боєприпасів, що був зібраний напередодні у Шепетівському районі.
Нагадаємо, що 28 липня під час контрольного обстеження на місці виконання чергової заявки в Шепетівському районі сапери ДСНС виявили 1667 мінометних мін калібру 51 мм та 20 підривників до артснарядів. Повідомлення про знахідки до Служби порятунку «101» надійшло напередодні. Збираючи гриби за межами Шепетівки, місцевий житель натрапив на підозрілі металеві предмети. Виїхавши на місце події, спеціалісти встановили, що небезпечними знахідками виявилися 30 мінометних мін.
Зі слів керівника проведення робіт з розмінування Олександра Царука, арсенал давніх боєприпасів небезпечний ще й тим, що при самовільному спрацюванні одного з них його вибух спричинить детонацію решти вибухівки, що може потягнути за собою досить трагічні наслідки.
ДСНС та влада вкотре застерігають любителів гострих відчуттів: 90 із 100 випадків самостійного розбирання або розпилювання боєприпасів закінчуються трагедією. При виявленні подібних знахідок у жодному випадку не чіпайте їх, а негайно повідомте до найближчого підрозділу ДСНС за номером телефону екстреного виклику «101».