Недержавні нагороди — ордени «За розбудову України» та медалі «25 років незалежності України» вручив бійцям, волонтерам, лікарям, всім, хто долучився до захисту нашої держави від російського агресора на сході країни,  заступник голови обласної ради Валерій Лесков. Приємну місію він виконав за дорученням всеукраїнських громадських організацій.

 «Ці недержавні нагороди, як і відзнака «Народний герой», є досить вагомими і цінними. Їх отримують ветерани та воїни АТО, волонтери й лікарі по всій Україні за захист держави, волонтерську роботу та всебічну підтримку бійців, які захищають територіальну цілісність країни», — зазначив Валерій Олександрович.
Серед нагороджених —учасники АТО і волонтери Віталій Дзяворук, Айдер Сайдаметов, Антоніна Бай, Анжела Логачова, Юрій Попик, керівник військового шпиталю, депутат обласної ради Олександр Завроцький, керівник обласного онкологічного диспансеру Леонід Бриндіков і голова громадського об’єднання  «Тепло рідних сердець» Леся Стебло. Також орденом нагороджено й колектив кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки Хмельницького національного університету.
Вручення нагород стало можливим з ініціативи обласної ради та за поданням спілок учасників АТО краю.