знайшли правоохоронці в домівці 43-річного мешканця Дунаєвеччини.

 

Працівники Дунаєвецького райвідділу міліції «на гарячому» затримали 43-річного чоловіка, коли той продав дві склянки канабісу за 1200 гривень. А обшук у його будинку буквально шокував правоохоронців. Зілля було всюди, розповідають у секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в області, сушилося рядочками на горищі, в літній кухні та інших підсобних приміщеннях. Частина коноплі вже була оброблена, подрібнена і пофасована в пакетики. В літній кухні працювала пічка для оперативного висушування. Було й обладнання для фасування: кілька різних сит для просівання зілля, распіратор та фасовочні пакети.
Як повідомив старший слідчий Дунаєвецького РВ УМВС Віктор Залевський, про загальну кількість вилученого зілля з точністю можна буде говорити тільки після висновків експертів, але попередньо можна сказати, що з будинку підозрюваного вилучили близько 150 кущів добірної коноплі у сухому стані та кілька кілограмів уже подрібненого наркотичного зілля.
Сам підозрюваний не заперечує того, що вирощував наркотичне зілля, повідомили у секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в області. Він навіть зізнається, що пригощав ним усіх бажаючих і продавав, коли була нагальна потреба у грошах. А бажаючих пригоститися, за оперативною інформацією, було чимало.
Втім, підозрюваний вини своєї у цьому не вбачає, бо, каже, від держави абсолютно незалежний, нічого у неї не просить, тож і державні структури нехай ні в чому його не звинувачують і нічого не вимагають. На підтвердження серйозності таких життєвих принципів чоловік навіть спалив паспорт громадянина України. А коноплю, стверджує,  вирощував, в першу чергу, для власних потреб, адже страждає від хронічного болю і…  рятується курінням. Курить багато, тож потрібно було зробити запас. А цього року, дивується, вродило, як ніколи. А в пакети фасував, бо… денну норму свою визначав.  Ось так, все до ладу, розповідав-виправдовувався.
Під час обшуку в будинку правоохоронці виявили також речовину, схожу на порох, револьвер під патрони Флобера, електрошокер та мачете. Де і як це все застосовував підозрюваний, встановить слідство.