Минулого понеділка у селі Рудківці Кам’янець-Подільського району чоловік ледь не поплатився життям за ідею перепливти Дністер. Однак наші бійці ДСНС, на щастя, під час чергування біля водойм дуже пильні, тож Олександр Гот – водолаз-рятувальник – у свій бінокль побачив чоловіка, який заплив далеко від берега річки.

«Приблизно півтора кілометра від нашого поста, посередині Дністра, я помітив чоловіка, який якось дивно плив. Було зрозуміло, що він був знесилений та втомлений. А у тому місці глибина – до 30 метрів», – розповів Олександр. Тож надзвичайники після отримання сигналу від нього на човні підпливли до чоловіка та допомогли піднятися на плавзасіб. Під час дороги до берега 47-річний чоловік розповів, що він із Вінниці, багато років займається плаванням, але сьогодні не розрахував свої сили.

Як кажуть у Головному управлінні ДСНС у Хмельницькій області, цього разу – хеппі енд, але так щасливо закінчується не кожна «вилазка» за межі своїх можливостей. Рятувальники Хмельниччини вкотре закликають любителів «далеко поплавати» не випробовувати долю, бо наслідки доволі часто бувають фатальними.