Виробництво сублімованої продукції налагодили переможці проєкту «Курс на Незалежність» Роман Репко та Віталій Шепель. Бізнес-ідея виготовлення сублімованих фруктів, ягід, овочів об’єднала прагнення пропонувати споживачам продукт без додавання консервантів. Крім того, продукція завдяки вакуумному пакуванню може зберігатися роками без значних втрат вітамінів та мінералів.

«Таке пакування продуктів — зручний варіант для наших воїнів, адже пакетик поміщається і в кишені, а його вміст — готовий до вживання», — каже Віталій. Про це він знає з власного досвіду, адже воював, був поранений, а потім — демобілізований.
«Обладнання, яке отримали завдяки участі в проєкті від «Курсу на Незалежність», дозволило нам повністю забезпечити технічний бік процесу виробництва. Робота кипить, і ми вже готуємо першу партію продукції для передачі на потреби Збаразької громади», — розповідає Роман.
Першу сублімовану продукцію, розповіли підприємці, виготовили з яблук, лимонів, столових буряків, моркви та гарбуза. Результатом залишилися задоволені, схвалили вироби й їхні діти. Продукт смачний, вітамінний, альтернатива чипсам.
Взявши участь у проєкті «Курс на Незалежність», що реалізовується за підтримки Astarta-Kyiv спільно з урядом Німеччини — Федеральним Міністерством економічної співпраці та розвитку (BMZ), німецьким банком розвитку DEG та Благодійним фондом «Повір у себе», не пошкодували. Бо ж тепер власна справа розвиватиметься швидше.