Пожежі гасили, снаряди підривали

 Вчора до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в селі Лісківці Кам’янець-Подільського району виникла пожежа легкового автомобіля ВАЗ 2108. За викликом негайно спрямували чергове відділення 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Завдяки оперативності та злагодженості бійців ДСНС полум’я вдалося швидко загасити. Ймовірна причина пожежі – коротке замикання електромережі.

Дещо пізніше до Служби порятунку у Славуті надійшло повідомлення про займання сухої трави на вулиці Ярослава Мудрого у самому місті Славута. На місце події виїхали рятувальники 18-ї державної пожежно-рятувальної частини, які й ліквідували пожежу, яка поширилась на площу майже 100 квадратних метрів. Тут ймовірна причиною пожежі вогнеборці називають «малокалорійне джерело запалювання», яке, за їхньою версією, потрапило на інший горючий матеріал.

Цього ж дня суха рослинність горіла і в селі Кальня Хмельницького району, яку на площі 400 кв. м гасили надзвичайники 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Тут причиною пожежі стала  необережність під час паління. На щастя нещасних випадків внаслідок пожеж не було.

За інформацією ГУ ДСНС України у Хмельницькій області 25 червня о 13:00 групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС у Хмельницькій області вилучено та знищено три артилерійських снарядів калібром 152 та 85 мм часів Другої світової війни. Вибухонебезпечні знахідки виявили в урочищі «Евеліна», що поблизу селища міського типу Ярмолинці.

Державна Служба з надзвичайних ситуацій звертається до громадян із застереженням дотримуватись правил безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Ні в якому разі не беріть їх до рук, не переносьте, не розбирайте, а тим більше не кидайте їх у багаття – це дуже небезпечно! Негайно повідомляйте про небезпечну знахідку до найближчого підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій за номером телефону «101»!