Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2015 року № 107, з метою зміцнення обороноздатності держави, Хмельниччина разом з іншими областями розпочала будівництво інженерних фортифікаційних споруд на сході країни.

Наразі Хмельницька область завершує будівництво взводно-опорних пунктів на лінії розмежування вогню. Кожна область має своє завдання і будує фортифікаційні об’єкти. Голова облдержадміністрації Михайло Загородний неодноразово відвідував об’єкти будівництва задля покращення організації та контролю за виконанням робіт.
Як одну з кращих областей, за якісне виконання робіт Хмельниччину відзначила головна інспекція Міністерства оборони, що здійснювала перевірку. Там, на сході, постійно перебуває представник області, який здійснює технагляд за виконанням робіт згідно з проектною документацією.
Іван Братенко, куратор від Міноборони, котрий закріплений за Хмельницькою областю, зазначив: «Спочатку планувалося, що область має побудувати дванадцять опорних пунктів, але зараз завдання переглянули. Залишили дев’ять».
«Наші будівельники вже майже два місяці працюють на сході країни. Не все просто і легко. Спочатку територію розмінували. Будівництво триває під охороною. Область успішно справляється з цим завданням»,  —  відмітив Михайло Загородний.
Як поінформував радник голови ОДА Валерій Будзінський, який постійно перебуває на об’єктах будівництва,  активно включилися в роботу Дунаєвецький, Деражнянський, Віньковецький райони, міста Хмельницький, Кам’янець-Подільський.  Серед підприємств і установ, які постійно допомагають: ПАТ «Хмельницькобленерго», обласне управління лісового та мисливського господарства, ДП «Красилівський агрегатний завод», солодовий завод ПАТ «Оболонь» смт Чемерівці, Богдановецький КХП, соціальні служби. «Коли спілкуюся з будівельниками, то наголошую на якості робіт, адже завдання фортифікацій — рятувати  життя. Тому все повинно бути зроблено надійно», —  сказав він.
Хмельниччина залучила до будівництва понад 300 осіб. На об’єктах виконують роботи три будівельні організації Хмельницької області, а саме: ПП «Вектор-М» (м. Хмельницький), ТОВ «Білдермакс» (м. Шепетівка), ПП «Городок Унібуд»     (м. Городок).
Голова адміністрації звернув увагу підрядників на терміни виконання робіт та подякував керівникам підприємств за фінансову й матеріальну підтримку, адже не всі витрати передбачені кошторисом — потрібно залучати спонсорські кошти.
 «Україна, на жаль, перебуває в стані війни. Сьогодні у нас немає важливішого завдання, як обороноздатність, —   і це розуміють українці. Дякую усім, хто задіяний у цій роботі, і хто її успішно виконує», — сказав Михайло Загородний.