Ювілей Людмили Рудковської — журналістки, поетеси, членкині Національної спілки журналістів і Національної спілки письменників України, став підставою для зустрічі в обласній універсальній науковій бібліотеці письменників, журналістів, бібліотекарів, друзів і шанувальників її творчості. В онлайн-режимі до заходу долучилися жителі села Плужне на Ізяславщині, звідки родом Людмила Рудковська і де завжди раді зустрічі з талановитою землячкою. Спогади, щирі вітання дарували поетесі сестра Світлана, класний керівник Ніна Іванівна Романська, друг дитинства Юрій Хеленюк, молода поетеса Оксана Загаєвська, бібліотекар Плужненського ліцею ім. Р. Бортника Світлана Ювковецька.

Вітальні слова на адресу ювілярки звучали від голови міської літературної студії «Натхнення», колишнього редактора газети «Перспектива» Віктора Гусарова, працівниці Палацу культури міста Нетішина Марії Омельчук. Саме в Нетішині Людмила понад 20 років працювала кореспонденткою у газеті «Енергобудівник».
Про навчання у Львівському університеті імені Івана Франка, журналістську творчість пані Людмили розповіла заступниця редактора обласної газети «Подільські вісті» Світлана Шандебура. Також в дуеті, як колись у студентські роки, вони акапельно виконали пісню на слова Тараса Шевченка «Садок вишневий коло хати».
Захоплення поезією Людмили Рудковської висловила Неоніла Яніцька, відповідальна секретарка Хмельницької обласної організації НСЖУ, авторка передмови до поетичної збірки «Душа і перо». Бібліотекарка Альона Радецька проаналізувала одну із статей про ювілярку, написану поетом Володимиром Терновим. Щирі слова вдячності за любов до слова і його популяризацію висловили представники Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», з якою співпрацювала Людмила Рудковська, — голова Володимир Захар’єв, заступниця Галина Корицька та члени спілки Микола Чевелюк і Валентин Говорун.
Віталій Мацько, поет, доктор філологічних наук, професор, член НСПУ і НСЖУ, пригадав 2021 рік, коли дав Людмилі Францівні рекомендацію на вступ до Національної спілки письменників України. Він наголосив, що поезія Л. Рудковської «звучить» душею.
Віталій Міхалевський, поет, голова міської організації Національної спілки письменників України розповів, що ювілярка — активна учасниця літературних заходів, які відбуваються в місті та області, і її творча самовіддача є прикладом для наслідування.
Окрім журналістських статей, поезій і прози, бо у творчому доробку авторки також є прозова книга «Вічна загадка любові», авторка пробує свої сили і в гумористичному жанрі. Декілька її гуморесок прозвучали у виконанні бібліотекарів Ізяславської центральної бібліотеки. Степан Шкапій, гуморист, член НСПУ і НСЖУ, прочитав свої гумористичні твори.
Щирі слова подяки за творчість і людяність висловили Валентина Маковська, заступниця директора з наукової роботи та інформатизації бібліотеки, уродженка с. Плужне, та Олександра Кот, провідна бібліотекарка, до вітань долучилися також бібліотекарі Наукової бібліотеки Хмельницького національного університету Світлана Молчанова та Оксана Бичко.
Вірші Людмили Рудковської декламували Вікторія Луцюк, бібліотекарка відділу краєзнавства; Катерина Єфімчук, переселенка з м. Нова Каховка, учениця 9 класу Плужненського ліцею. У виконанні барда Леоніда Мазура звучали авторські пісні.
Захід на честь хмельницької поетеси став яскравим свідченням того, що справжній талант проростає з творчості, в яку вкладаєш свою душу.