Він належить до тих людей, які люблять працювати на землі, для яких справи важать більше ніж слова і які цінують простоту, щирість і чесність. Бо й сам Віктор Фандира — відвертий, щирий, працьовитий. Про таких кажуть: ніколи не підведе.

У мирний час Віктор часто їздив на заробітки, проте завжди говорив, що рідний дім — найзатишніше місце на землі, а з красою Клинового жодне інше село не зрівняється. Проживав із батьками та молодшим братом. Захоплювався бджолярством і часто казав: якби всі люди трудилися, як бджоли, дивись, і життя наше було зовсім іншим.
Із початком повномасштабної війни Віктор Фандира вирішив, що обов’язково буде у військовому строю. Проте одразу піти на фронт не вдалося, сказали, треба зачекати. А вже у вересні 2022 року 40-річний Віктор Фандира пішов захищати Україну. У
22 батальйоні 92-ї штурмової бригади побратими дали йому позивний Вуйко. Спершу воював на Куп’янському, а згодом на Бахмутському напрямку.
Солдат не прагнув відзнак, нагород, але відвага завжди вирізняла його.
– На фронті навчився ремонтувати автомобілі, хоч раніше не брався за цю справу. На війні особливо треба багато вміти і знати, — каже боєць.
Ще не так давно Віктору пощастило побувати вдома у короткій відпустці. Порався біля вуликів, готуючи їх до зимівлі, допомагав рідним по господарству. І не здогадувався, що незадовго пройтися своїми ногами, відчути ними землю не зможе. Після повернення до військової частини він підірвався на міні, втратив обидві ноги…
— Я втратив ноги, але ж залишився живий. Життя для мене ще не закінчилося, — каже він. — І я ще багато планую зробити. Дуже хочу, коли загояться рани, отримати протези. Ще раніше планував купити трактора, щоб легше було обробляти землю, і розширити свою пасіку. Правда, лікуватися ще треба довго, потім — реабілітація. Втім від своєї мрії не відмовлюся. Якщо не отримаю протези, то зроблю їх сам, із дерева. Але ходити я буду.
За мужність та успішне виконання завдання під час бою Віктор Фандира нагороджений знаком «Золотий хрест». Допомогти захиснику реалізувати його мрію — мати протези ніг і працювати, може кожен із нас, переказавши кошти на номер картки 4149 4991 4852 8415 (Віктор Фандира).
Підтримаймо мужнього земляка, який, попри біль, жартує, не втрачає оптимізму і віри в те, що він буде ходити.