Кілька років тому у поле зору правоохоронців області потрапив чоловік, який незаконно скуповував холодну зброю. Під час обшуку в нього вилучили 27 цінних речей колекції кінця ХІХ — початку ХХ століття. Серед них — кортик, бойові та поліцейські кинджали, ніж молодіжної організації Німеччини, кавалерійська шабля, штики та інше. Виготовляли їх, зокрема, в Німеччині та Франції. Найдавнішому експонату — штику до гвинтівки —понад 140 років. Суд ухвалив рішення: передати зброю Кам’янець-Подільському державному історичному музею-заповіднику.

 І ось днями важливу місію у залі Магдебурзького права міської ратуші виконав начальник управління МВС України у Хмельницькій області полковник міліції Микола Семенишин. При цьому він зазначив: «Ця зброя законно стає колекцією музею. Гарні традиції ведення музейної справи і те, що Кам’янець-Подільський є флагманом розвитку туризму, спонукало керівництво обласного управління міліції до поповнення його експозиційних матеріалів. Ваше місто демонструє вміння підтримувати традиції не лише Поділля, а й України, тому органи внутрішніх справ і надалі сподіваються на тісну співпрацю. Саме завдяки активним діям правоохоронців, раритетні експонати, які громадянин купував на «чорному ринку», не були перепродані за кордон, Орієнтовна вартість колекції — близько 250 тисяч гривень».
Подякувавши міліціянтам за переданий арсенал, директор історичного музею-заповідника Віктор Травінський поінформував, що після його детального вивчення відповідними науковцями, нова колекція доповнить 132 тисячі експонатів музею, серед яких — 122 одиниці зброї. А заступник міського голови Сергій Бабій висловив сподівання, що незабаром і зброя, яка перебуває на сході нашої держави, теж буде передана в музеї.