На Волині відбувся VIII Всеукраїнський зліт учнівських лісництв, у якому взяли участь посланці з 19 областей України. Від Хмельниччини шкільні лісництва представляли члени учнівського лісництва «Пліщинське»  Олег Мнюх та Наталя Семенюк, а делегацію очолив відмінник лісового господарства, директор ДП «Шепетівське лісове господарство» Володимир Сасюк.


Незважаючи на те, що юні лісівники Пліщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів неодноразово перемагали на подібних форумах у Києві, Москві та Ханти-Мансійську, хвилювань було багато. Цьому конкурсу передувала велика робота, що підсумовувала виробничу, масову та науково-дослідницьку діяльність. І хоч шкільне лісництво ще молоде, бо створене у 2006 році, на його рахунку багато добрих справ. Так, під орудою керівника шкільного лісництва вчителя Миколи Зведенюка створено заповідник Адамове займисько, шкільний дендропарк. Діти садять ліс та доглядають за ним, прибирають лісові масиви від захаращення, обсаджують береги річок.
Вже під час презентації команд учасників на стендах було видно, що юним лісівникам Хмельниччини є чим пишатися. І оформлення виставки, і презентація були підготовлені на високому науковому та методичному рівні. Під час VIII Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв, крім презентації команд, захисту науково-дослідницьких робіт, учасники ознайомилися із роботою ДП «Маневицький лісгосп», Маневицького та Цуманського учнівських лісництв, відвідали ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр» с. Гаразджа Луцького району, де директором працює наша землячка Тетяна Леонідівна Неводнічик. Гарне враження справила робота Шацького лісового коледжу імені В. В. Сулька. Приємно вразили конкурсантів і Шацькі озера, а особливо їх перлина — озеро Світязь. Отже, напружена робота юних лісівників тісно перепліталася із підвищенням їх фахового рівня та змістовним відпочинком.
І ось всеукраїнський форум юних лісівників підійшов до кінця. Завершив його голова Державного агентства лісових ресурсів України Валерій Вікторович Черняков. Було багато грамот, дипломів, нагород. Члени журі надали перевагу команді Хмельниччини. Приємно було отримати від голови Держлісагентства В. В. Чернякова,  крім грамот і дипломів, найвищу нагороду — Гран-прі  VIII Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв.