Хмельниччина активно жнивує. За останніми даними, ранні зернові зібрано на 17 відсотках площ, це — 55 тисяч гектарів. Найпершим  крокує  південь області. Так, у Кам’янець-Подільському районі зібрали  39 відсотків площ, в Новоушицькому  — 34, в Чемеровецькому — 31.

Валовий збір становить 266,5 тисячі тонн при середній урожайності 48 центнерів з гектара.  Найвища урожайність ранніх культур у  Чемеровецькому та Віньковецькому районах.
Ячмінь зібрано на 93 відсотках площ при середній урожайності 48 центнерів з гектара.  На 73 відсотках  площ зібрали  горох, що дав у середньому 31 центнер з гектара. Взялися за озиму шеницю та ярий ячмінь.  Їх відповідно зібрано з 12 та 10 відсотків площ при середній врожайності 52 і 45 центнерів з гектара. Окрім того, господарства області зібрали ріпак із 61 відсотка площ. Його урожайність – 30 центнерів з гектара.
Як повідомила Ванда Сердюк, начальник відділу рослинництва департаменту АПК Хмельницької ОДА, на цей час збирають ще не з найкращих нив. Ті посіви зернових, які були вчасно підживлені, ще не досягли своєї фізіологічної зрілості. Тож, яким буде врожай в області, прогнозувати зарано.