У Державному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою Державної прикордонної служби України відбулась урочиста церемонія випуску. Це перший випуск ліцеїстів-прикордонників в Хмельницькому. Ліцеїсти на честь завершення навчання вручили своїм батькам квіти, а також привітали один одного із випуском.

На початку заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто у боротьбі за незалежність та волю України віддали найдорожче – своє життя, адже ми завжди маємо пам'ятати, якою ціною дається нам можливість проводити урочисті заходи у вільних від загарбників містах України. В цей особливий день, коли ліцеїсти-прикордонники перегортають останню сторінку свого шкільного життя, в їх адресу прозвучало багато добрих слів та побажань. Під гучні оплески випускникам ліцею вручили свідоцтва та знаки випускника. Цьогоріч стіни прикордонного ліцею покидають 74 випускники, всього ж, з 2007 року, навчальний заклад підготував понад 1600 ліцеїстів, більшість з яких продовжили навчання у вищих військових навчальних закладах сектору безпеки та оборони України.
«Сьогоднішня подія запам'ятається вам на все життя та стане визначною віхою в долі кожного з вас! Перед вами відкриваються тисячі доріг, але кожен обере свій особистий життєвий шлях. Прямуйте по ньому твердо та впевнено, а успішно розпочати здобуття вищої освіти вам допоможуть знання, здобуті у стінах нашого ліцею!», – звернувся до вчорашніх учнів начальник ліцею полковник Валерій Хіміч.
Ректор Національної академії Держприкордонслужби України імені Богдана Хмельницького генерал-майор Олександр Луцький передав слова вітання від голови Державної прикордонної служби України генерал-майора Сергія Дейнека, а також особисто привітав ліцеїстів зі святом та побажав успішного дорослого життя. «Незалежно від того, який навчальний заклад ви оберете, я впевнений, що ви будете гідно нести звання ліцеїста Державної прикордонної служби України», – сказав Олександр Луцький та з приємністю відмітив, що значна частина випускників обрали саме Національну академію для продовження навчання. Також з вітальними промовами звернулись до присутніх представники Хмельницької обласної та міської рад.
Найкращим учням Державного ліцею вручили грамоти та цінні подарунки. Підтримував урочисту атмосферу свята колектив мажореток «Альфа», також на сцені виступали танцювальні колективи «Step dance», «Альборадо», художній колектив «Перлини Поділля», вокальний ансамбль «Кадет» та інші гурти та солісти.
Вітаємо випускників з гідним завершенням навчання, впевнені, що ваше доросле життя буде щасливим та успішним!