З кожним роком все популярнішим місцем відпочинку для подолян стає Дністер, одна з найглибших і найдовших рік у Південно-Західній Україні. Хоч середня глибина цієї водної артерії становить 3-6 метрів, місцями вона сягає і 20-40 метрів. Тож недивно, що з настанням літа Дністер вабить людей не лише бажанням поплавати, позасмагати на його піщаних берегах, а й отримати задоволення від прогулянок річкою на тому чи іншому плавзасобі. Прикро, але не завжди любителі такого драйву, в основному, це молодь, розраховують на свої сили і спроможності, враховують усі «за» та «проти», дотримуються правил безпеки, коли виходять на воду на човнах, катамаранах, водних мотоциклах.

Ось і минулої суботи в Кам’янець-Подільському районі фахівці ДСНС врятували на Дністрі п’ятьох молодих людей. Близько восьмої години вечора того вихідного служба порятунку «101» отримала повідомлення про те, що потрібна допомога особам, котрі прогулюються на трьох катамаранах, яких негода віднесла далеко від берега, й через сильний вітер та хвилі вони до нього не можуть дістатися самостійно.
«До місця події одразу було направлено бійців чергового водолазно- рятувального відділення №3 селища міського типу Стара Ушиця, які за допомогою рятувального човна доправили постраждалих, віком від 21 до 25 років, на берег цілими та не- ушкодженими разом із їхніми плавзасобами, розповіли   в ГУ ДСНС у Хмельницькій області.
Як мовиться, добре, що все добре закінчується. А ось відпочинок на воді на Шепетівщині одного з наших співвітчизників, тієї ж суботи, завершився трагічно.
…О шостій годині вечора до служби «101» надійшло повідомлення про те, що під час купання на річці Горинь в селі Васьківці Ізяславської міської тергромади, ймовірно, потонув 36-річний чоловік. За викликом до місця події було направлено надзвичайників  13 Державної пожежно-рятувальної частини. На човні фахівці ДСНС обстежили акваторію річки та за допомогою рятувального спорядження дістали тіло загиблого з води, після чого передали працівникам правоохоронних органів.
Тож служба порятунку Хмельниччини вкотре закликає громадян: не запливати на човні чи катамарані у місця із сильною течією, не пірнати у невідомих місцях, не вживати алкоголь та завжди повідомляти когось про те, що ви йдете у воду. Ці прості правила рятують життя.