Маю на увазі елементарне – бажання людини одержувати й читати ту чи іншу газету. Чому сьогодні це стає проблемою? Як пояснити нинішні «прогресивні» новації керівництва Укрпошти? Хіба закриття сільських відділень та звільнення листонош – це  економія бюджетних коштів? Важко у це повірити. Скоріше вимальовується інше – збиткування над селянами.

Хіба можна повірити у фантазії поштових «вождів», що їхній працівник спецавтомобілем під’їде до кожного подвір’я, доставить газету, посилку, бандероль, пенсію, прийме оплату за комунальні, оформить грошовий переказ, виконає інші поштові послуги… Хіба це не фантазія? Адже не настільки впорядковані наші села й дороги в них. А по-друге, хіба це дешевше обійдеться, ніж утримання листонош? Та, як кажуть, владі видніше? Хоча людям від того не легше.
– Невже немає варіантів розв’язання проблеми? – запитує Любов Телемонюк із села Гришки. – Я хочу передплатити газету. Мені ж під різними приводами відмовляють. То каталогу немає, то якась інша причина. Як це розуміти? Я ж і пошті за послуги платитиму…
– Якщо бажаєте одержувати газету, пояснили, то доведеться ходити за нею до сільського клубу, – каже жителька цього ж села Зіна Шимонюк. – А мені вже за вісімдесят. То хіба це легко?
Далеко не схвальні відгуки про поштові «новації» довелося чути від Дмитра Даценка з села Макарове, Віри Горобець зі Степівки, Василя Короля з  Нижнього та багатьох інших сільських жителів.
Вже тривалий час намагається достукатися до очільників пошти з цього приводу Петро Лічман – редактор газети «Подільські вісті», голова Хмельницької обласної організації Національної Спілки журналістів України. Адже такі «новації» нічого доброго не принесли.
Хіба не зрозуміло, що, крім багатьох незручностей для сільського населення, це призведе до закриття багатьох, насамперед місцевих, видань. Хто ж зацікавлений у тому, щоб обмежити доступ населення до друкованого слова, оперативної інформації?
Не думаю, що очільники області, народні депутати України того не знають, не бачать. Невже вони згодні з тими фантастичними «реорганізаціями, які запроваджує керівництво Укрпошти?
Та й місцева влада, по-моєму, не повинна бути байдужою до таких «новацій». Чи не так?