Увірвався терпець мешканцям західної околиці Шепетівки. Сотні людей  вийшли на попереджувальний пікет, щоб покласти край безладу, який творять скоробагатьки, несанкціоновано торгуючи газом-метаном на ринку «Дар».

Про те, що чинилося під вікнами осель людей, на очах міської влади, правоохоронних органів і пожежних, йшлося у кореспонденції «Подільських вістей» «Газо- чи бомбовози?». Публікація, в якій розкрито правду, досі на устах містян. Тим часом ні волання людей, ні протестні листи міської влади у вищі інстанції, ні публікація газети, на жаль,  не дали ніякого результату.  Тож наприкінці квітня квартальний комітет кількох вулиць вивів людей на рішучий протест проти небезпечного і незаконного бізнесу. Жителі з плакатами в руках і група членів ГО «Шепетівське міськрайонне об’єднання учасників бойових дій в зоні АТО», які підтримали пікетувальників, ходили по пішохідному переході перекривши рух транспорту.  
Люди мікрорайону не з чуток відають про ту біду, яку несе самовільна газозаправка. “Кілька років тому у Шепетівці, за 5-6 кілометрів до нинішніх АЗСів, на державній АГНКС стався потужний вибух газу на заправному боксі. Тільки завдяки німецькій автоматиці, якою оснащена станція, вдалося уникнути масштабної трагедії. А який же рівень безпеки у “підпільних” торговців газом? Вони не створили жодних належних умов, не отримали ніяких дозволів на ведення такого вкрай небезпечного бізнесу?
Колишній голова міської організації Народний рух України Андрій Артемчук і нині чинний голова Шепетівської міської організації «Солідарність. Блок Петра Порошенка» та депутат міської ради Володимир Синюта вже неодноразово озвучували проблему незаконної і небезпечної торгівлі газом у Шепетівці. Член квартального комітету Юрій Лєваєв, переконавшись, що «даішники» заопікувалися інтересами автомобілістів, перекрили повністю рух транспорту біля АЗС «БРСМ». До пікетувальників також приїхав і міський голова Михайло Полодюк.
Усі вони підтримали людей і їхню справедливу вимогу – заборонити незаконну і вкрай небезпечну торгівлю газом. Несанкціонований продаж газу метану з устаткування, яке навіть не випробовувалося на перевірках, може спричинити катастрофу.
До речі, на настирливу вимогу протестувальників, до них приїхав начальник Шепетівського РГ ГУДСНС Віктор Федоровський. Він засвідчив, що очолювана ним служба ніколи не надавала дозволів на торгівлю газом з ПАГЗів на Шепетівщині, як і не отримувала вказівок перевіряти гастролерів-газівників.
Попереджувальний пікет тривав майже чотири години. Його учасники виставили умову незаконним торгашам: якщо ті протягом 48-ми годин не залишать стоянку ринку «Дар» і продовжуватимуть смертельну торгівлю біля осель, мешканці мікрорайону влаштують сидячий пікет на залізничному переїзді перегону Козятин-Шепетівка-Славута. Це буде крайній захід, аби привернути увагу правоохоронних органів і відомства МНС до наболілої теми.