Днями одна з військових частин сил спеціальних операцій, що дислокується на Хмельниччині, відзначила другу річницю від дня заснування.

За словами її командира, минулого року відзначити першу річницю не дозволив ворог, який віроломно анексував Крим і розпочав  провокації в Донецькій та Луганській областях.
— Торік, ще не до кінця завершивши усі необхідні заходи з формування і комплектування, ми відбули на схід України. Бойовий прапор частини, як відзнаку Президента України за успішне виконання спецзавдань під час антитерористичної операції, отримали у грудні минулого року не в пункті постійної дислокації, а на Донбасі. Тож другу річницю, попри усе, вирішили відзначати, — зазначив командир.
Як він підкреслив, свято бойового колективу стало приводом для того, аби зібрати під одним дахом усіх друзів і волонтерів, які вже більше року дбають про спецпризначенців, аби висловити їм слова глибокої вдячності, шани та поваги.
Урочистості розпочалися на плацу військової частини з внесення Національного прапора України та Бойового знамена, оголошення святкових наказів про заохочення кращих військовослужбовців та проходження урочистим маршем.
У гарнізонному Будинку офіцерів для гостей та дітей військовослужбовців було організовано експозицію різних видів зброї, сучасних технічних засобів ведення розвідки, засобів зв’язку і захисту, спорядження тощо.
За час проведення АТО більше півсотні військовослужбовців за контрактом і офіцерів частини нагороджені орденами Богдана Хмельницького, понад три десятка носять на грудях ордени «За мужність», семеро військових спецпризначенців нагороджені іменною вогнепальною зброєю та іншими відзнаками оборонного відомства і Генерального штабу Збройних сил України.