Стан 17-річної дівчини, пораненої унаслідок російської атаки на Хмельниччині.

31 грудня 2023 року юнка отримала відкрите пошкодження грудного відділу хребта внаслідок атаки "шахедів". Дарія студентка першого курсу Острозької академії, приїхала додому на Новий рік. Під час повітряної тривоги перебувала біля вікна  і отримала поранення. Дівчину госпіталізували в Старокостянтинівську багатопрофільну лікарню. Наступного дня — прооперували.

Упродовж наступних трьох тижнів проходила гостру реабілітацію. Наступний етап  — поступовий перехід з лежачого положення у вертикальне. Про це Суспільне Хмельницький розповіла медична директорка Хмельницької міської дитячої лікарні Катерина Дем’яник.

"У нашій лікарні з 5 січня дитина була у реанімаційному відділені, а з 8 січня — перебуває у реабілітаційному. Відтоді ми розпочали комплекс заходів для гострої реабілітації за індивідуальним планом. З дівчиною щоденно займаються. Є позитивна динаміка, поранення гарно загоюється. Простежуємо налагодження функції тазових органів. Є часткове відновлення рухів у ногах. Ми провели підготовку дитини до вертикалізації", — пояснила Катерина Андріївна.

За її словами, дівчина потребуватиме реабілітаційної терапії упродовж тривалого часу.

Нагадаємо, що за вечір 31 грудня 2023 року і за ніч 1 січня 2024 року російські воєнні злочинці випустили 90 дронів-камікадзе Shahed. Це була рекордна кількість за весь час війни.