Новий алгоритм рекрутингу до лав Збройних сил України доведено до всіх військових частин, до всіх ТЦК та СП та всіх навчальних центрів. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець: «Відповідно вся військова вертикаль знає, як це працює. Якщо виникає непорозуміння, у людини є можливість вимагати дотримання чітких правил, які були доведені».

За його словами, алгоритм було створено для людей, які мають бажання знайти себе в ЗСУ.
«Людина може прийти, поставити всі питання, з’ясувати вакансії, які є частини, які є конкретні вимоги, поспілкуватися з уповноваженим офіцером частини», — пояснив Олексій Бежевець.
Він наголосив, що наразі Генеральним штабом ЗС України передбачено алгоритм для добровольців.
«Ми говоримо про людей, які добровільно прийшли, поцікавились, обрали. Передбачено чіткий алгоритм, як реалізувати себе та оформитися в конкретну військову частину», — додав уповноважений представник Міністерства оборони.
Олексій Бежевець зазначив, що незалежно від обраної спеціальності кожна особа протягом мінімум одного місяця проходить базову загальну військову підготовку.
«Далі, якщо людина заходить на посаду з певною спеціалізацією, то відбувається фахова підготовка. Людину вчать на ту позицію, на яку вона заходить у військову частину. Також враховується попередній досвід і фах», — додав він.
Як повідомляла АрміяInform, перший в Україні центр рекрутингу української армії відкрився у Львові. Другий центр наступного тижня відкриється в Запоріжжі.
Мета проєкту — інформувати населення про те, як долучитися до лав Збройних Сил України.