Медичне та соціальне забезпечення військових, реалізація державних програм з реабілітації ветеранів АТО, а також обговорення проблем, з якими стикаються ветерани, та шляхи їх вирішення – саме ці питання порушувалися під час робочого візиту Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко на Хмельниччину. Разом з заступниками начальника ОВА Володимир Юр'єв та Сергій Ткачук, народним депутатом України Тарас Тарасенко він відвідав заклади охорони здоров’я, де проходять лікування та реабілітацію наші військовослужбовці. 

Так, в ході візиту делегація детально ознайомилася із роботою медичних установ, поспілкувалася з керівництвом та персоналом, а також посадовці заслухали нагальні потреби стосовно покращення функціонування медзакладів.

Як зауважив Вадим Свириденко, Хмельницька область є одним із передових регіонів, де постраждалі воїни, в буквальному сенсі, стають на ноги. “Днями наша команда перебувала із подібними візитами в інших регіонах України, тому ми чітко бачимо наскільки серйозно Хмельниччина піклується про своїх героїв,” – зазначив пан Вадим.

В свою чергу, Володимир Юр’єв наголосив: “На сьогодні одним із найголовніших пріоритетів діяльності влади на всіх рівнях є питання лікування та реабілітації учасників бойових дій та ветеранів війни, які потребують не лише якісних медичних послуг, а й соціальної, юридичної та навіть побутової допомоги. Обласна адміністрація і до повномасштабного вторгнення регулярно опікувалася нашими героями, однак з початком великої війни, ми щоденно зосереджуємо увагу на вирішенні даних питань.”

Також Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій побував на Хмельницькому державному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві, що займається виготовленням ортопедичного взуття, технічними засобами реабілітації, допоміжними засобами для пересування, тощо.

“Нині наша держава переживає надскладні часи, коли сучасні та ефективні шляхи надання послуг доводиться реалізовувати в умовах воєнного часу. Однак, попри ці складнощі, державна медична та соціальна сфера продовжує розвиватися, не відстаючи від передових вітчизняних та закордонних приватних організацій, що здійснюють свою діяльність для людей, які потребують всебічної підтримки. Одним із таких прикладів є Хмельницьке Державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство, яке надає висококласні послуги з протезування та реабілітації пацієнтів, які на базі закладу можуть повністю освоїтися до життя в нових умовах,” – відмітив Сергій Ткачук.

За підсумками візиту Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій до Хмельницької області були прийняті відповідні рішення, які будуть враховані під час реалізації ветеранської політики на Всеукраїнському та локальних рівнях.