Кабмін звільнив шістьох заступників міністра оборони та держсекретаря відомства. По це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук. Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в понеділок.

Звільнено:
- Гаврилова Володимира Валеріановича з посади заступника Міністра оборони України;
- Замлинського Ростислава Теодозійовича з посади заступника Міністра оборони України;
- Маляр Ганну Василівну з посади заступника Міністра оборони України;
- Шарапова Дениса Олександровича з посади заступника Міністра оборони України;
- Шевченка Андрія Віталійовича з посади заступника Міністра оборони України з питань європейської інтеграції;
- Дейнегу Віталія Олеговича з посади заступника Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації;
- Ващенка Костянтина Олександровича з посади державного секретаря Міністерства оборони України.
Крім того, звільнено Костянтина Ващенка з посади державного секретаря міністерства. При цьому першого заступника міністра, генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, не звільнили.

Джерела “Української правди” в уряді, повідомили, що заступники написали заяви на звільнення добровільно після прохання Рустема Умєрова і більше на ці посади не повернуться. Наразі тривають консультації щодо кандидатів у заступники міністра оборони. «Перезавантаження. Почали. Робимо. Працюємо в штатному режимі. Решта новин — згодом. Зараз фокус — Рамштайн», — написав міністр оборони Умєров у фейсбуці.

Нагадаємо, що 6 вересня Верховна Рада проголосувала за нового міністра оборони — ексголову Фонду держмайна Рустема Умєрова. На цій посаді він замінив Олексія Резнікова, якого за день до того відправили у відставку. Кандидатуру Умєрова запропонував Володимир Зеленський: "Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії — як із військовими, так і з суспільством в цілому", — заявив він та додав, що "пан Умєров не потребує додаткових представлень". За призначення нового міністра оборонного відомства проголосувало 338 депутатів. Призначення відбулося на тлі гучних скандалів із закупівлями МО та ймовірними зловживаннями.