Нещодавно до обласної військової адміністрації завітала делегація американських суддів: Елісон Тукер — суддя Першого апеляційного округу; Роберт Харрісон, Лаура Лезеке, Майкл Лінфілд та Майкл Вісенсія — судді Верховного Суду Лос-Анджелеса; Гарольд Кан — суддя Верховного Суду Сан-Франциско; Кетрін Свайсен — суддя Верховного Суду Сан-Луіс-Обіспо; Майкл Вендлер — суддя Верховного Суду Сан-Матео і Девід Картер — суддя Федерального окружного суду Центрального округу штату Каліфорнія.

Візит мав ознайомчий характер і принагідно учасники зустрічі обговорили питання діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування в умовах правового режиму воєнного стану.
Вітаючи поважних гостей, перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін наголосив: «Ваш приїзд на Хмельниччину в найважчий для України час є свідченням потужної підтримки нашого народу, який бореться за своє життя, свободу і незалежність із підступним ворогом — російською федерацією. Ми сердечно дякуємо вам за це, адже саме зараз час, коли справжні друзі пізнаються в біді. І завдяки підтримці усього цивілізованого світу та вашій підтримці ми впевнені в нашій Перемозі».
Також він відзначив, що в умовах повномасштабної війни роль держави у гарантуванні належного дотримання прав і свобод людини підвищується безпрецедентно. Тому зараз відбувається активний процес адаптації правової сфери до вимог воєнного стану з метою максимально ефективного врегулювання всіх видів суспільних відносин, оскільки органи державної влади отримали нові повноваження, не зовсім притаманні їм у мирний час.
Під час зустрічі заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв представив до уваги іноземної делегації презентацію про роботу гуманітарного штабу при ОВА, а також розповів про кількість внутрішньо переміщених осіб, будинків сімейного типу, дітей, які через російського окупанта покинули свої домівки і знайшли прихисток на Хмельниччині.
Зі свого боку суддя Федерального окружного суду Центрального округу штату Каліфорнія Девід Картер наголосив: «Ми підтримуємо всіх українців, які хоробро стоять на захисті своєї держави. Ми дивимося на вас як на лідерів, які борються за свої свободи, чесне правосуддя, незважаючи на те, що в країні війна. Я сподіваюся, це не остання наша зустріч, і ми продовжимо підтримувати співпрацю у сфері судової практики. Слава Україні»!
А Майкл Лінфілд — суддя Верховного Суду Лос-Анджелеса — запевнив, що презентований матеріал обов’язково буде показаний колегам, адже ця інформація торкається не тільки українців, але й кожної людини в Америці та кожної матері, яка побачить ці статистичні дані.
Сергій Тюрін подякував високоповажним гостям за небайдужість та зацікавленість до того, що відбувається в нашій країні і на Хмельниччині зокрема. «Ми завжди відкриті до співпраці і будемо надалі спільно працювати над розвитком нашого регіону та України в цілому», — підсумовуючи зустріч, наголосив посадовець.