3 листопада відбулася зустріч з іноземними представниками дипломатичних установ в Україні в рамках Другого Дипломатичного форуму, який відбувся в Хмельницькій обласній військовій адміністрації. Участь в заході взяли представники Хмельницької обласної військової адміністрації, голова обласної ради Віолета Лабазюк та заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук, почесні гості. 

У склад іноземної делегації увійшли:

– Сеймур Гурбан оглу Мардалієв – Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні (громадянин Азербайджанської Республіки);

– Мустафа Левент Більген – Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні (громадянин Турецької Республіки);

– Аніца Джаміч – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні (громадянка Республіки Хорватія);

– Валеріу Ківерь – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні (громадянин Республіки Молдова);

– Марек Шафін – Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні (громадянин Словацької Республіки);

– Ванчев Герман Дімчев – Тимчасовий повірений у справах Республіки Болгарія в Україні (громадянин Республіки Болгарія);

– Мирослав Радоїчич – Тимчасовий повірений у справах Чорногорії в Україні (громадянин Чорногорії).

– а також, Микола Скрипковський – Почесний Консул Республіки Молдова у місті Хмельницький.

На запрошення почесного консула Республіки Молдова у Хмельницькому Миколи Скрипковського у форумі взяв участь єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло.

У ході форуму партнери обговорили поточну ситуацію в Хмельницькій області, питання організації гуманітарної підтримки, можливості щодо активізації міжнародного співробітництва, тощо.

Зокрема, мова йшла про те, що попри військовий стан, Хмельниччина є економічно активним регіоном. В області працюють понад 1200 промислових підприємств, 136 з них з іноземним капіталом. Також до область релокувалися 60 підприємств з окупованих та прифронтових територій. Також варто додати, що Хмельниччина складає 4% від усіх сільськогосподарських угідь України. Найбільші посівні площі займають зернові культури, а наразі активно йде збір урожаю.

В свою чергу іноземні представники пообіцяли і надалі підтримувати Україну в прагненні до миру та територіальної цілісності, висловили чітку позицію щодо надання військової допомоги, а також щодо подальшого ефективного налагодження співпраці у економічній, гуманітарній та інших сферах життя.