Днями в соцмережах поширили світлину тарілки зі супом, де “плаває” личинка харчової молі. Авторка каже, що фото зробили в навчальному закладі Смотрицької громади, що на Кам’янеччині. Журналістка Інтернет-видання «ХМ-ІНСАЙД» дізналася подробиці інциденту.

“Пам’ятаю хтось писав у групі, що в нашій шкільній їдальні суп, в якому вода і дві картоплини. Ну чого ж? Ось вам м’ясо”, – прокоментувала фото авторка допису. У коментарях люди зауважують, що таке в закладі трапляється не вперше. Більшість обурені і звинувачують саме працівників їдальні. Проте є й такі, які наголошують на колективній відповідальності. “Ми всі люди і помилки допускаємо усі. Ну, не догледіли, буває. Але ж наголошую, це вже не перший випадок! У мене ще десь у старому комп’ютері є фото 6-7-річної давності. Там є все: і хробаки, і целофан, і мухи. Тому ще раз – це не помилка, а халатність! І винні у цьому і начальник відділу освіти, і директор, медпрацівник школи, голова громади, і кухарі”, – коментує допис авторка.

За словами батьків, фото зробили самі учні. Й навіть, кажуть, хтось із дітей намагався повідомити про це кухарів, але ті відреагували агресивно. «Моя дочка підійшла і сказала їм про це, а вони ще й накричали на неї і сказали, що це вона сама їх туди підкинула», – написала одна з батьків.

Журналістка Інтернет-видання звернувся до очільниці відділу освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту Смотрицької селищної ради Тетяни Білоус. Вона наголосила, що підтвердити факт інциденту в їдальні не можуть. Каже, що дитина не підійшла до кухаря та не повідомила про ситуацію відразу: “Це поодинокий випадок. Ми зацікавлені в тому, щоб діти харчувались якісно. Умови на харчоблоці хороші. За останні роки значно зросла його матеріально-технічна база”. Утім додає, що налаштовані з’ясувати усі деталі інциденту: “Ми, як засновник закладу освіти, ініціювали перевірку харчоблоку, визначення його санітарного стану і умов харчування здобувачів освіти. Тільки за результатами перевірки робитимемо певні висновки”.

Про результати перевірки Білоус обіцяла повідомити читачів видання.